Trogir je dobio divan coffee shop u kojem možete popiti vrhunsku specijalitet kavu

Trogir je dobio divan coffee shop u kojem možete popiti vrhunsku specijalitet kavu

Trogir je dobio divan coffee shop u kojem možete popiti vrhunsku specijalitet kavu

Svjedoci smo sve veće popularnostispecijalitetkave u svijetu, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Uz sve veći brojizvrsnihspecijalitetlokalna kava, uzbuđeno ćemo tvrditi – uvijek ima mjesta za njih još! Poseban pristup pripremite nam omiljenog napitka tamo je u rukama profesionalnih i entuzijastičnih barista, a okusi kave ne mogu se mjeriti s onima u drugim kafićima.Specijalitetscena u Hrvatskoj raste, sve je veći broj zaljubljenika u dobar espresso, macchiato, cortado ili kakvu ledenu kavu. Osim samih kava, zanimljiva je i igra s napicima koje uključuju kavu.

CHI Specialty Coffee 2.0

Prošle godine donijeli smo vam priču o Chi kavaprvi specijalna kava cartu u Hrvatskoj, koji se smjestio u centar Trogira. Ekipa koja stoji iza njega sada se svoj coffee cart proširila na kafić, odnosno coffee shop i tako je nastao CHI Specialty Coffee 2.0.

CHI kava je započela skromno, s malom kavom štandom na rivi s idejom da donesemo svijet specialty kave iu malom gradu Trogiru. Ne, od početka se naša vizija proširila, imati svoju kavu te ju pržiti, kontaktirati s dobavljačima, farmerima i raditi sve lokalno. Tako je nastao CHI 2.0. Ove godine smo otvorili kafić u labirintu starog grada, u Budislavićevoj 3a, okružen kamenom, biljem i opojnim mirisom svježe pržene kavepričaju nam vlasnici Josipa ja Zoya.

Ponuda u kojoj će uživati ​​ljubitelji specijaliteta kave

U novoj ugodnoj oazi u srcu Trogira možete uživati ​​u šalici Chi specialty kave, koja nastaje od svježeg zelenog zrna s farmi iz Južne Amerike i Afrike. U specijalnoj ponudi za istinske ljubitelje specialty scene, tu su limitirana micro batch zrna u malim količinama iz egzotičnih dijelova svijeta. Sve to lokalno prže i poslužuju u ručno rađenim obrtničkim šalicama. Od zrna do šalice, svaki korak je pomno osmišljen, s puno ljubavi.

U ponudi ćemo imati i Cold Brew, Nitro Cold Brew, alternativu poput japanske matcha latte i organskog kakao napitka, ledena pića poput Ice coffee, ledenog čaja i filter kave na V60 i aeropress načine. Bit će tu i smoothie na bazi kave te cijeđeni sokovi za dodatno osvježenje. Također, i ovog ljeta u večernjim satima imamo razne koktele na bazi kave i lokalno craft pivo. Uz piće ćemo imati i još pokoji domaći kolač ili pecivopojašnjavaju nam vlasnici.

Kad se male ruke slože, sve se može

Bitno nam je naglasiti da je ovo definitivno bio projekt zajednice u kojem smo imali podršku i pomoć od vrhunskih ljudi i prijatelja. Od 3LHD arhitektice Tatjane Grozdanić Begović koja je od malog prostora napravila ugodnu oazu inspiriranu minimalizmom i ljepotom starog kamena i prirode, mladog dizajnera Jakova Habjanakoji je bio superman u svim izazovnim situacijama i izvukao nas iz istih, Martine Franić iz Pepele koja nam je napravila predivne šalice za kavu (koje će također biti dostupne za kupnju u našem shopu), pionira specialty kave, ekipe i prijatelja iz 4coffee Soul Food, Kava Obitelj ja mislim Kava Pecionice i još puno prijatelja koji su nam dali ruke, obavili poziv ili proširili riječ.

Stvarno smo jako zahvalni svima koji su bili dio stvaranja ovog projekta i baš zato želimo zadržati taj community vibe u shopu, imati povremeno degustaciju kave – isprobavati zanimljive, posebne i rijetke kave iz cijelog svijeta, imati radionice, poneku live svirku na gitari i još mnogo togapričaju Josip i Zoya kojima je cilj dovesti specijalitet kavu na vrhunsku svjetsku razinu.

Osim toga, želimo educirati i ponuditi lokalnoj zajednici potpuni doživljaj ispijanja ovog fascinantnog svakodnevnog napitka, distribuirati kavu ljudima na kućnoj pragu kako bismo im omogućili jedno posebno iskustvo i svježu kvalitetuzaključuju.

Ukoliko se ovog ljeta nađete u blizini Trogira, nezaobilazna postaja koja će vam napuniti baterije dobrom kavom i dobrom atmosferom svakako je CHI specialty coffee shop. Sve podatke o adresi, radnom vremenu i kontaktima pronađite na dnu članka.

CHI Specialty Coffee 2.0
Budislavićeva 3a, Trogir
Radno vrijeme: svaki dan od 8-14 te od 17-21h

Instagram/ Facebook

Foto: CHI specialty coffee shop

Više o temiIzvor: Journal.hr