VIDEO/FOTO Nevrijeme poharalo dvije županije: HGSS morao evakuirati ljude. Poplavljena dvorišta, podrumi i kuće

Teški su sati iza vatrogasaca i dežurnih službi koje saniraju posljedice snažnog nevremena koje je predvečer zahvatilo Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju.

Postoji jedan obitelj u Požegi morala biti evakuirana, a intervencije su, rekao nam je glavni zapovjednik požeške Javne vatrogasne postrojbe, išle po prioritetima – prvo kuće koje su najviše stradale. Tamošnji sustav odvodnje, kaže, jednostavno nije mogao podnijeti toliku količinu kiše.

“Evo, sad imamo jednu obitelj za evakuaciju. Ne mogu spavati u svojoj kući i mi ćemo ih prevesti na lokaciju kod njihovih prijatelja. Na terenu je oko šest vatrogasaca, a dosad je odrađeno više od 110 intervencija. Još imamo nekoliko lokacija koje ćemo odraditi, koliko bude potrebno, toliko ćemo raditi, nemamo vremenski ograničeno ništa”, poručio je glavni zapovjednik Dalibor Hrunka.

Burno je iu Brodsko-posavskoj županiji, gdje je HGSS morao evakuirati građane.

“Pripadnici HGSS Stanica Slavonski Brod sudjelovali su u evakuaciji četvero ljudi na dvije lokacije”, objavio je HGSS.

“U roku od 20-ak minuta palo je više od 100 litara kiše u dijelu općine Rešetari”, javilo je Ravnateljstvo civilne zaštite i dodalo kako je održana sjednica Stožera civilne zaštite radi daljnjih aktivnosti, a vatrogasci rade na ispumpavanju podruma.

Dodali su kako će ispravnost vode ispitati Zavod za javno zdravstvo.

Više od 60 intervencija na području Požege

Poplavljeni su dijelovi dvorišnih zgrada i kuća, te podrumski stanovi i podrumi. Sve hitne službe su na terenu i do sada je to učinjeno više od60 intervencija na području Požege.

“Zbog velikog broja poziva prema ŽC 112 Požega i Slavonski Brod, Županijski centar 112 Osijek zaprimio jeviše od 100 poziva vezanih za nevrijeme“, napisalo je Ravnateljstvo na Twitteru.

➡️do sada odrađeno preko 60 intervencija na području Požege
🚧Na terenu su sve žurne službe

📞Zbog velikog broja poziva prema ŽC 112 Požega i Slavonski Brod, Županijski centar 112 Osijek je primio preko 100 poziva vezano uz nevrijeme pic.twitter.com/iaNLgzCYkn

— Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH (@RavnateljstvoCZ) 8. lipnja 2023

[Nevrijeme na području Požeško-slavonske županije]
🌧️Danas je nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo Požegu, pogotovo naselje Sajmište
➡️poplavljeni dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi pic.twitter.com/2OMVYCVin3

— Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH (@RavnateljstvoCZ) 8. lipnja 2023

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je šire područje općine Rešetari u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je Županijski centar 112 Slavonski Brod dobio brojne pozive građana zbog preljev vode u dvorišta i podrume.

“Angažirani su vatrogasci DVD-ova Rešetari i Nova Kapela te JVP-a Nova Gradiška. Na terenu su načelnik općine i Hrvatske vode”, izvijestilo je Ravnateljstvo.

[Nevrijeme na području Brodsko-posavske županije]
🌧️Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je šire područje općine Rešetari
📞Županijski centar 112 Slavonski Brod primio je brojne pozive građana zbog izlijevanja vode u dvorišta i podrume pic.twitter.com/qjemqTgxJa

— Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH (@RavnateljstvoCZ) 8. lipnja 2023

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr