Zbog vas su se želje Bobe i Ljilje pretvorile u stvarnost: “Nismo mogle ni sanjati, a kamoli se nadati ovom”

Koliko su paketa dobile u posljednja dva tjedna, Bogdanka i Ljilja više i ne broje, ali su se svaki otvorile s jednakim uzbuđenjem. U ionako skučenoj kući, sada je mjesta još i manje. Zatrpane su, kažu, i hranom i odjećom, obućom, igračkama, školskim priborom, a loptama bi mogle opskrbiti čak i Vatrene.

Čovjek ne može ni sanjati, a kamoli se nadati ovom. Ovo nikad nisam ni pomislila”, rekla je Bogdanka.

Snovi koji su im sada ostvareni prije samo dva tjedna bili su gotovo nedostižni. Sve se promijenilo nakon što je u Provjerenom emitiran prilog o njihovim životima. Bogdanka je u njemu između ostalog ispričala da se – zato što u kući nemaju ni kupaonicu ni vodu – kupaju u lavoru. S druge strane, ljubavi im ne fali.

“Ja se moram pomiriti s time jer ne mogu pobjeći od takvog života. Ako mi je tako, ja sam se s tim pomirila, nije mi toliko teško za mene jer sam navikla na sve, ali mi je žao moga djeteta”, istaknula je.

Riječi su to zbog kojih su mnogi zanijemjeli, koje su pokrenule rijeku suza, ali i lavinu dobrote. Dok je Ljilja i dalje najviše uzbuđena zbog lopti, Bogdanki srce brže tuče čim počne pričati o novoj kući.

Kuća se planira nakon što su u pomoć priskočili i Berislav i Marko. Marko je inženjer građevine i ni trenutka nije dvojio kada ga je Berislav pozvao da se priključi akciji. Kako bi mogao izraditi svu potrebnu projektnu dokumentaciju, došao je u izvan terena, ali i čuti njihove želje.

Obnavljati je bilo bi puno skuplje, pa je pala odluka da se stara kuća sruši i sagradi nova. Bit će suza, rekla je Bogdanka, i zbog tuge i zbog sreće. Njezin san, kao i san njezine kćeri, zahvaljujući svima vama polako se počinje pretvarati u stvarnost.

Više o njihovim pričama i planovima za budućnost možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr