Ivanišević: Ne smijem reći što nam je Novak sve radio. Vadio nam nokte, udarao nas i mučio

OBORIO SVE REKORDE

Fotografija: LISI NIESNER

Imat će motivaciju i za 24. i 25. Grand Slam. Njegovo tijelo je nevjerojatno, sjajno, nalazi se u odličnoj formi. Nevjerojatan je, kreće se kao mačka, kaže proslavljeni hrvatski tenisač i Đokovićev trener

Srpski tenisač Novak Đoković s uvjerljivih 3-0 (7-6, 6-3, 7-5) pobijedio je Norvežanina Caspera Ruuda u finalu Ronald Garrosa. S novoosvojenim Grand Slamom Đoković je došao do 23. u karijeri i prestigao ga Rafaela zanesena (22). Roger Federer umirio se s 20.

POGLEDAJTE VIDEO:

Neki bi rekli, sasvim dovoljno za epitet najboljeg svih vremena. S tim se slaže i Novakov trener, legenda hrvatskog tenisa Goran Ivaniševićkoji je prokomentirao Đokovićevo postignuće.

– Posebno sam ponosan na Novaka u posljednja dva meča. Rekli smo mu da ako želite osvojiti titulu, morate prestati previše pričati s nama tijekom utakmice, vika i sve to… Vidio sam vas, bio je izuzetno koncentriran. Novak ima neki poseban softver u glavi kada dođu Slamovi. Kad smo stigli ovdje, odmah je bio bolji, motiviraniji i gladniji. Nisam računao one turnire prije, jest da nije došao u dobroj formi je puno samopouzdanja, ali ovdje je odmah bio bolji. Novak nas je vezao lisicama i nije nam dao nigdje. Šalim se, naravno – rekao je Ivanišević pa dodao:

– Nije lak čovjek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje osjeća, nekad nije lako, komplicirano zna biti. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smijem vam otkrivati ​​što nam je sve radio – našalio se Zec.

Otkrio je kako se Đoković doživljava u glavi. Perfekcionist je u tome što radi.

– Počeli smo kao sado-mazo trend. Krećemo u osam ujutro, radimo do šest popodne. On dođe i kaže da mu bekend nije funkcionirao, iako je nama savršeno izgledao. On je genij i perfekcionist i takvim ljudima uvijek nedostaje još nešto. Toliko mi je drago da je pokazao svijetu tko je on i što je on.

– Vidim koliko uživa na treninzima, koliko uživa u tim malim detaljima, pobjede pred ovom nevjerojatnom publikom, stadionom. Ne znam koliko daleko može. Njegovo tijelo je nevjerojatno, sjajno, nalazi se u odličnoj formi. Bogu hvala nije imao velike ozljede. Nevjerojatan je, kreće se kao mačka na terenu, kao pravi nindža, svuda je.

Srpski tenisač je u polufinalu pobijedio prvog tenisača svijeta Carlos Alcaraza. Nakon slavlja na Roland Garrosu, upravo će se Đoković vratiti na mjesto najboljeg tenisača svijeta.

– Fascinantno je, imat će motivaciju i za 24. i 25. Grand Slam. Pobjednici kao on su vjerojatno jedinstveni, kao Rafa i Roger. Zato nisam bio zabrinut. Kao trener i bivši igrač, pričali su da nema šanse protiv Alcaraze, ali to je Đoković. Kada mu kažete da nema šanse, onda je tri puta gladniji. Nisam bio zabrinut, Grand Slamovi su različiti sportovi, sedam mečeva, dva tjedna. Ono što ga čini najboljim je ono što je prethodna dva igrala na najvišem nivou. Tako je i sada bilo – zaključio je Ivanišević.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr