VIDEO Ludnica u Serie A: Rukom obranio čisti gol, golman skinuo penal! Verona ostaje u prvoj ligi

NEVJEROJATNE SCENE

Foto: sportska arena

Bivši klub Igora Tudora slavi kapetana Faraonija i golmana Montipa. Faraoni je prvo zabio, a onda spriječio pogodak koji bi Speziju vratio u igru. Žrtva i crveni karton su se isplatili jer Nzola nije zabio kaznu

Daniel Orsato znao je da će imati pune ruke posla. Najbolji talijanski sudac dobio je zadatak suditi utakmicu za ostanak u Liga između Verone ja Spezijekoja se igrala na stadionu Mapei gdje je inače domaćin Sassuolo.

Od ove sezone vrijede nova pravila.Talijanski savez (FIGC) odredio je da će momčadi s istim brojem bodova na kraju prvenstva, bilo za prvaka ili ostanak u ligi, igrati “majstoricu”, odnosno da se neće gledati niti gol razlike niti bilo koji drugi kriterij osim bodova.

Verona i Spezia su regularni dio prvenstva završile s 31 bodom, a pošto je Verona slavila 3-1, Spezia će u Serija B.

Na utakmici se odvijala prava drama. Bio je u glavnoj ulozi David Faraonikapetan Verone, kojeg je Igor Tudor svojevremeno vrlo cijenio is kojim je imao sjajan odnos.

Fotografija: Davide Casentini / IPA

Vežnjak je zabio vodeći pogodak za Veronu već u 5. minuti da bi Ampadu samo 10 minuta kasnije poravnao rezultat. Uslijedila su dva gola Tišina u 26. i 38. minuti, no u nastavku se rasplamsalo.

Spezia je opako pritisnula i Eldor Shomurodov, Mourinhov igrač na posudi u La Speziji, četiri puta bio je vrlo blizu pogotka za 3-2. Ne, iskazao se sjajni Lorenzo Montipo na golu, koji mu je obranio sve moguće.

Prste u svemu imao je i Faraoni. To što je napravio u 68. minuti zauvijek će ostati zapisano u povijesti kluba. Šomurodov je savladao Montipa, lopta je padala u gol, a kapetan Verone rukom je izbio loptu s gol crte!

Foto: Alessio Marini/LiveMedia / ipa-agency.net

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Znao je što slijedi i Orsato mu je pokazao izravni crveni karton. Uhvatio se za lice, sa suzama u očima napustio travnjak, ali se žrtva isplatila. Fantastični i danas vrlo inspirirani Montipo je pročitao Nzolobacio se u lijevu stranu i penal obranio.

S igračem više Spezia je pritisnula, redale su se šanse u kojima je prednjačio Shomurodovali nevjerojatni Montipo je bravuroznim obranama ponio titulu najboljeg igrača susreta i Veronu ostavio u Serie A. Susret je završio s devet izvanrednih obrana.

U playoffu za ulazak u prvu ligu, Cagliari slavio je 1-0 u drugom susretu protiv Oni dolaze je ukupnih 2-1 izborio promociju u elitni rang talijanskog nogometa. Veliki Claudio Ranieri (71) tako je vratio Cagliari u prvoligaško društvo, a pogodak vrijedan promocije zabio je sada već legendarni klub Leonardo Pavletti (34), koji je na Sardiniji od 2018. godine.

U Serie A iduće sezone i Genova the Frosinonedok su još ranije u Serie B ispali Cremoneseja Sampdoria.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr