Tko je Alexander Soros, nasljednik 25 milijardi dolara vrijednog carstva

Sorosev sin kani nastaviti raditi na očekivanim ciljevima, ali se i usredotočiti na biračka prava, prava na pobačaj i inicijative koje se tiču ​​ravnopravnosti spolova

Američki milijarder i filantrop čijih se djela desnoj političkoj publici diže kosa na glavi, George Sorosproglasio je svog sina Aleksandranasljednikom 25 milijardi dolara vrijednog poslovnog i dobrotvornog carstva.

Tridesetsedmogodišnji Alexander ili Alex, drugi je najmlađi od petero Soroseve djece te je jedini član obitelji koja sjedi u investicijskom odboru Soros Fund Managementa čija se imovina procjenjuje na spomenutih 25 milijardi.

Alex je koncem prošle godine preuzeo i vođenje Zaklade otvorenog društva (OSF) te je zadužen za usmjeravanje sredstava političkim strankama, mahom demokratskim i liberalnim (super PAC). Kako je 92-godišnji milijarder podijelio s Wall Street Journalom, njegov je sin to nasljedstvo – zaslužio.

Playboy ili intelektualac

Alexa je dobio brak s drugom suprugom, povjesničarkom Susan Webera ako je suditi prema medijskim natpisima, u životu ga je više zanimao ‘pleasure’ nego ‘business’.

Naime, još 2012. The New York Times ga je prikazao kao mladog playboya koji u kasnim dvadesetima najviše uživa provoditi vrijeme u očevoj vili s lijepim djevojkama. Sorosu mlađem nimalo se nije dopao način na koji su ga mediji portretirali, smatrao je da od njega pokušavaju ‘napraviti karikaturu’.

U to vrijeme počeo uključivati ​​u očeve poslove, prije svega filantropske te postao član odbora Otvorenog društva. U narednim su godinama, povremeno u javnosti izlazile Alexove fotografije njegova flambojantnog životnog stila i zabava se s modelima i NBA igračima, ali i vijesti koje otkrivaju i njegovu intelektualnu stranu poput one da je na kalifornijskom sveučilištu doktorirao na tezi ‘Jewish Dionysus: Heine, Nietsczhe i politika književnosti’.

Novi ciljevi

Do danas, Alex je očito uspio dokazati da je sposoban upravljati golemim carstvom, ali se i nositi s antisemitskim teorijama zavjere koje su usmjerene na obitelj Soros.

Tijekom godine Georgea Sorosa optuživali su da žele pokrenuti građanski rat u Americi, kontrolirati svjetsku politiku, srušiti nacionalne države, preplaviti Zapad imigrantima i zajedno s plaćenicima gurnuti naciju u dužničko ropstvo .

Soros je, međutim, ogromno bogatstvo potrošeno na projekte izgradnje demokratskog društva, ljudskih prava, obrazovanja i zdravstva te je najveći financijer američkih demokrata. Njegov nasljednik rekao je WSJ-u da je ‘političniji’ od svog oca te da je u posljednj

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr