Trump stigao u Miami, u utorak sjedi na optuženičkoj klupi: “Nadam se da cijela zemlja gleda što radikalna ljevica čini Americi”

Donald Trump bi se u saveznoj sudnici u Miamiju bi se trebao pojaviti u utorak u tri sata poslijepodne po lokalnom vremenu.

Optužen je za nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata i zalaganje dužnosnicima koji su ih pokušali vratiti, no Trump tvrdi da je nevin i obvezao se nastaviti s kampanjom za izbore koji će se održati u studenom 2024.

Trump, koji u srijedu slavi svoj 77. rođendan, stigao je u Miami u 14.54 po lokalnom vremenu privatnim mlaznim zrakoplovom.

“Nadam se da cijela zemlja gleda što radikalna ljevica čini Americi”, napisao je na svojoj društvenoj mreži Truth Social prije nego što je otputovao iz New Jerseya.

Optužnica protiv Trumpa nije utjecala na njegovu popularnost među republikanskim glasačima.

Anketa Reuters-Ipsosa, čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak, pokazala je da 81 posto republikanca smatra da su optužbe protiv Trumpa politički motivirane. Također, rezultati su pokazali da je Trump favorit za nominaciju Republikanske stranke.

Oko 43 posto ljudi koji se izjašnjavaju kao republikanci rekli su da im je Trump omiljeni kandidat, u usporedbi s 22 posto koje je odabrala guvernera Floride Rona DeSantisa. Početkom svibnja Trump je vodio ispred DeSantisa 49 prije 19 posto, no to je bilo prije nego što je DeSantis službeno objavio svoju kandidaturu.

Posebni tužitelj Jack Smith optužio je Trumpa za uzimanje tisuća dokumenata koji sadrže neke od najpovjerljivijih podataka o nacionalnoj sigurnosti nakon što je Bijelu kuću napustio u siječnju 2021. te da ih je čuvao na svom imanju Mar-a-Lago u Floridi, prema optužnici objavljenoj prošlog tjedna.

Trump je prvi bivši ili sadašnji predsjednik koji se suočava s kaznenim prijavama, no pravni stručnjaci ne kažu da ga to ne planira da se kandidira ili preuzme dužnost predsjednika čak i ako bude osuđen.

Trump optužuje demokratskog predsjednika Joeu Bidenu da je orkestrirao optužbe protiv njega kako bi naštetio njegovoj kampanji. Biden se distancirao od slučaja i nije ga

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr