Plenković u Slavonskom Brodu: Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Autor: Mia Peretić

premijer Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina danas u 10 sati, u Slavonskom Brodu.

Prvi sastanak u tom formatu održan je u Zagrebu 2016. godine radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

Teme sastanka bit će izmjene poreznih propisa, sustava upravljanja u kriznim situacijama te upravljanja nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Na sastanku će se uvodno obratiti premijer, brodsko-posavski župan Danijel Marušić te gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. Na sastanku će potpredsjednik Vlade, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i ministar državne imovine Branko Bačić informirati o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, te ministarstvu financija Marko Primoracinformacije o izmjeni poreznih propisa.

Prije sastanka sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općine Plenković će se sastati s rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu te s predstavnicima Đuro Đaković Grupe dd.

Autor:Mia Peretić

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr