Učenik došao u školu i upucao zaposlenika! Stravičan čin kod Tuzle, cure detalji: Tražio ga je i ispalio više metaka

Foto: Branimir Boban / CROPIX/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr/MP

U osnovnoj školi u Lukavcu (BiH) jutros je učenik učio profesora i on se nalazi u teškom stanju.

Kako saznaje Dnevni avaz, radi se o bivšem učeniku koji je premješten zbog lošeg vladanja. Nastavnik engleskog jezika trenutno se nalazi u bolnici te je podvrgnut operaciji, nakon što je dobio prostrijelnu ranu u predjelu vrata.

Bosanskohercegovački mediji prenose da je sin upućen u pučnjavi koja se dogodila nešto prije devet sati ujutro. Ismet Osmanović, bivši zastupnik SDA u Parlamentu FBiH. Radi se o Nedimo Osmanović.

Načelnik općine Lukavac Edin Delić objavio je kako je počinitelj maloljetne osobe.

“Na terenu su ekipe Crvenog križa, medicinska pomoć, psihijatrijska pomoć, premijer je tu, ministar će uskoro doći”, rekao je Delić, dodavši da je napadač odmah priveden, a oružje je pronađeno na licu mjesta.

Učenik ranije prijetio, nitko nije reagirao?

Kako piše Klix, učenik je pucnjavu počeo iz osvete jer je izbačen iz škole, a sve je ranije najavljivao. Prema neslužbenim informacijama iz istrage, maloljetni GM od ranije je poznat po neprimjerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja je iz navedene škole prebačen u drugu.

Zbog toga je javno počeo govoriti da sprema osvetu, međutim na to su se apsolutno svi oglušili. Nikakve reakcije nije bilo te je svoj naum maloljetnik rođen 2008. godine jutros proveo u djelu.

U dvorištu Osnovne škole Lukavac Grad u tijeku je obavljanje policijskog očevida, a na mjestu događaja kontinuirano pristižu i ekipe hitne pomoći. Zaposlenici škole nalaze se u objektu.

Može li počinitelj kazneno odgovarati?

Način postupanja kada maloljetnici počine kaznena djela su: Uhićenje, sudac određuje mjeru, prijestupnici idu u Odgojni centar ili u Zavod. Po Zakonu se mogu izreći odgojne mjere, kazna maloljetničkog zatvora i sigurnosne mjere.

“Ta kazna maloljetničkog zatvora izriče se u trajanju od jedne do deset godina, točan iznos kazne ovisi o štetnim posljedicama, od ponašanja njegovog ranijeg života – sve okolnosti se uzimaju u razmatranje”, pojasnio je za N1 BiH odvjetnik. Darko Stojaković.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr