VIDEO Nevjerojatna zabuna u Zagrebu: 'Stali su ispred mog taksija i krenuli s pištoljima'

‘TRAŽILI SU NEKOGA’

Foto: čitatelj 24 sata

Na prvu nisam primijetio da je to autozaštitna tvrtka. Htjeli su razgovarati s mojim putnikom. Kad se nagnuo van, rekli su ‘nije on, idemo’, priča nam taksist. U Securitasu kažu kako utvrđuju sve okolnosti

Pokupio sam stranku iza 3 ujutro. Mlađi dečko, potpuno trijezan i normalan. Vozili smo se Palmotićevom kad odjedanput ispred mene staje automobilska zaštitarska tvrtka Securitas. Mislio sam da ostavljam kolegu, ali je stao na sredini ceste. Automatski sam ga krenuo zaobilaziti. Potom iz automobila izlaze dvojica, izvadili su pištolje, priča nam taksist o sceni u Zagrebu u noći na nedjelju.

Pogledajte snimku

Pitali su ga ‘di si bio?!’

Kad je vidio da dvojica zaštitara izlaze s pištoljima, zaključao je vrata.

– Spustio sam prozor da vidim što želim. Dečko kojeg sam vozio u panici je otvorio vrata. Pitali su ga: ‘Di si bio sad?!’ – priča taksist.

– Kad se nagnuo van, rekli su: ‘Nije on, idemo’. Dečko je bio u šoku. Nakon svega što sam vidio vozeći taksi, meni je to bilo više kao ‘dobro jutro’. Oni su nastavili voziti pod sva četiri žmigavca, a ja sam ostavio stranku i otišao dalje – dodao je.

– Kako su mi kasnije objasnili u zaštitarskoj tvrtki, netko je ranije u blizini napao zaštitara i pobjegao u taksiju. Vjerojatno su ova dvojica tražila napadača i zabunom mislili da je riječ o mom putniku – kaže nam taksist.

Securitas: Utvrđujemo sve okolnosti i onda ćemo poduzeti mjere

Iz zagrebačke policije nisu dobili dojavu o tom incidentu. U zaštitničkoj tvrtki su nam potvrdili da su se upoznali s incidentom.

– Poznati smo s navedenim događajem. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do incidenta u kojem su sudjelovali naši djelatnici. Nakon provedene istrage i utvrđenih činjenica, a ovisno o ishodu, poduzet ćemo potrebne mjere. Želimo naglasiti da oštro osuđujemo i imamo nultu stopu tolerancije na svako postupanje koje je u suprotnosti sa zakonskim propisima te načelima i vrijednostima naše kompanije – rekli su nam iz Securitasa.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr