Hrvatska je bogatija za jedan novi restoran s Michelinovim zvjezdicom

Upravo je objavljen novi Michelinov vodič za Hrvatsku koji otkriva da je najvažnije novo priznanje – jednu Michelinovu zvjezdicu – dobio restoran Korak u Plešivici.

Restoran Korak dobio prvu Michelinovu zvjezdicu

Posebno značajno gurmansko otkriće je restoran Korak koji se nalazi na istoimenom vinskom imanju. Objekt je nagrađen Michelinovim zvjezdicom za izvrsnu kvalitetu svoje kuhinje, a također dobiva i Zelenu zvjezdicu kao potvrdu svoje inspirativne predanosti ekološki prihvatljivijoj gastronomijistoji u vodiču.

Ukupno 11 restorana s Michelinovim zvjezdicom

Hrvatska sada ukupno ima 11 restorana s Michelinovim zvjezdicom. Osim Koraka, to su Pelegrini (Šibenik),360º (Dubrovnik),Monte (Rovinj),Noel (Zagreb),Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja),Restoran LD (Korčula),Ili (Rijeka),Alfred Keller (Mali Lošinj) iPrijateljima (Rovinj) koji su uspješno zadržali svoje zvjezdice.

Nova selekcija hrvatskih restorana od strane MICHELINA potvrđuje kako gastro scena naše zemlje iz godine u godinu napreduje i prati globalne trendove, odnosno kako Hrvatska u ovom segmentu nudi vrhunsku kvalitetu koju prepoznaju i sami inspektori MICHELINA. Činjenicu da Hrvatska danas ima 11 restorana s prestižnom zvjezdicom, odnosno da imamo ukupno 89 restorana nositelja neke od oznaka MICHELINA, ipak ćemo iskoristiti u našim promotivnim aktivnostima i nastojanjima da Hrvatsku još snažnije pozicioniramo kao kvalitetnu, održivu i poželjnu cjelogodišnju eno-gastronomsku destinaciju, izjavio je Kristjan Staničićdirektorica Hrvatske turističke zajednice, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

Više o temiIzvor: Journal.hr