'Ostajemo predani radu inicijative' Banožić na velikom skupu u Bruxellesu: 'Važna je stabilnost jugoistočne Europe'

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u četvrtak 15. lipnja 2023., na redovitom 13. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan na marginama sastanka ministara obrane država članica NATO-a u Bruxellesu.

Sastanak je otvorio ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II istaknuvši važnost kontinuirane potpore saveznika i partnera Ukrajine, kao i brže dostave ključne vojne opreme na bojišnicu.

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te je još jedanput apelirao na pružanje hitne materijalne vojne pomoći Ukrajini.

Ministar Mario Banožić kazao je kako Hrvatska dosljedno iu skladu s potrebama i mogućnostima pruža potrebnu potporu Ukrajini.

“Koordinirana i učinkovita pomoć saveznika od presudne važnosti u trenutku aktualne protuofenzive ukrajinske vojske”, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Na sastanku su ministarstva sudionica zemalja te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili aktualne informacije o donacijama Ukrajine.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr