Šef UFC-a već dogovara meč između Muska i Zuckerberga

Kao što danas na svijetu nema bitnijih i smislenijih tema, mediji su ovih dana prepuni nagađanja oko toga što će biti s “ugovorenom” borbom u kavezu između Elon Musk ja Mark Zuckerberg. Posjetimo, u nekoliko objava na društvenim mrežama ovoga tjedna njih su dvojica predložila i pristala boriti se jedan protiv drugoga, vjerojatno prema pravilima slobodne borbe, u oktogonu u Las Vegasu.

Plaćanje po gledanju za 100 dolara?

Nije trebalo dugo da se vijest proširi i da se kontaktiraju Musk i Zuckerberg Dana White, prvi čovjek najveće američke organizacije slobodne borbe, UFC, pokušao je organizirati vjerojatno financijsku najatraktivniju borilačku priredbu u povijesti. White kaže kako je odmah zvao i jednog i drugog potencijalnog borca, proveo sat i pol na telefonu te kako su oni vrlo ozbiljni u svom naumu da upriliče ovaj spektakl.

White je, pak, prije svega biznismen i tu vidi svoju priliku – Musk i Zuck će izgleda dobiti batinu, a koji god da pobijedi, velik će se novac vrtjeti oko te borbe. Prema mišljenju šefa UFC-a, gledatelji bi bili spremni platiti i do 100 dolara za televiziju plaćanje po gledanju prijenos ovog meča, a da ne govorimo o cijeni ulaznica za praćenje meča uživo.

Hoće li se Mark Zuckerberg i Elon Musk STVARNO međusobno potući?! Čini se da su ozbiljni i @danawhite došao je na TMZ Live razgovarati o tome koja bi bila najveća borba u povijesti svijeta: pic.twitter.com/r7gjk76GhL

— TMZ uživo (@TMZLive) 23. lipnja 2023

Odnosi snaga

Prema vašim glasovima, prednost u hipotetskoj borbi je na strani Marka Zuckerberga, kako se time slažu i kladionice u SAD-u, koje su također skočile na priliku da obilno zarade. Preliminarni koeficijenti su već objavljeni, ali se značajno ne razlikuju. Tako za pobjedu Elona Muska na 100 dolara možete zaraditi između 70 i 140 dolara (koeficijenti od 1,7 do 2,4), dok se, ovisno o kladionici, na Marka Zuckerberga možete kladiti s koeficijentom od 1,4 do 2,1.

Podsjetimo, Zuckerberg je aktivni ju-jitsu borac, 12 godina je mlađi od Muška iu puno boljoj je formi. Musk je teži, viši i spadao bi u sasvim drugu težinsku kategoriju, tako da nije potpuno otpisan kao favorit.

Više o temiIzvor:Bug.hr