Oršić korak bliže novom klubu, Dinamo 'izvisio': Srušena važna prepreka, nudi se spas za Mislava

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Autor: Ivor Krapac

Dok traži izlaz iz Southamptona koji se oprostio od engleskog Premiershipa bez njegove uloge u momčadi, Mislav Oršić bio je blizu da se spasi iz nemile situacije. Trabzonspor, turski klub u kojem je bio od drugog dijela prošle sezone, otvorio mu se kao glavna opcija za nastavak karijere Nenad BjelicaOršićev bivši trener u Dinamu.

Kako su objavile Sportske novostiOršić ide u Tursku, ondje ga čeka liječnički pregled u klubu iz Trabzona, zatim i potpis ugovora, a sve se događa nakon što je srušena posljednja prepreka za transfer.

Ta prepreka odnosila se po dogovoru Trabzonspora i Southamptona, a kako pišu SN, engleskom klubu bi za Oršićevo puštanje mogla pripasti odšteta od oko četiri milijuna eura. Ugovor 30-godišnjeg Hrvata sa Southamptonom traje do ljeta 2025., ali čini se da ta priča dolazi kraju.

Dinamo se nadao, nije išlo

U ovoj priči, u drugom planu pao je Dinamo koji je, prema novim informacijama, ‘izvisio’ što se tiče mogućnosti Oršićevog vraćanja među zagrebačke Plave.

Umjesto toga, Oršića čeka nova suradnja s Bjelicom, ovoga puta u Turskoj.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo se nadao, ali Oršiću bi Turska mogla puno značiti i za oživljavanje karijere nakon polusezone pauze u Southamptonu u koji je stigao u prošlom zimskom prijelaznom roku.

U Engleskoj nije išlo, a Oršić je time ispao i iz planova Zlatka Dalića. Nije ga bilo na završnom turniru europske Lige nacije u Nizozemskoj, presudilo je izbornikovo pravilo da mala ili nikakva minutaža znači izostanak iz momčadi.

Za 30-godišnjeg bivšeg dinamovca bi u suradnji s Bjelicom sve trebalo ići puno bolje, bivši Dinamov trener ga dobro zna iz zajedničkih dana sa zagrebačkim Plavima i očekuje se sasvim drugačija slika nego što je za Oršića bila ona u Southamptonu.

Foto: GuliverImage/COLORSPORT/Shaun Boggust

S Bjelicom je u Dinamu bio od 2018. do ’20., u razdoblju nakon što se Oršić vratio u Hrvatsku iz korejskog Ulsana Hyundaija i do odlaska današnjeg trenera Trabzonspora s kluba zagrebačkih Plavih. Sada se smiješi novi spoj, s prilikom da se Oršić ponovno nametne i Zlatku Daliću.

U Southamptonu je sve brzo krenulo u lošem smjeru nakon što je u Englesku došao u siječnju. Oršić je ostao na sveukupno samo pet utakmica u prvoj momčadi, bez učinka, au Premiershipu je imao tek jedan nastup sa šest minuta na terenu.

Dinamo se nadao da bi mogao vratiti svog donedavnog aduta, ali put ipak vodi u drugom smjeru.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr