OpenAI formira tim koji će pod kontrolom staviti 'superinteligentnu' umjetnu inteligenciju

OpenAI je u zadnjem objaviti na blogu objavio predviđanje da bi AI s inteligencijom većom od ljudske mogao stići unutar desetljeća te da ta umjetna inteligencija ne mora nužno biti dobronamjerna.

Trenutno ne postoje rješenja ili načini kontrole takvih sustava koji bi se eventualno mogli kontrolirati. Do sada korištene tehnike oslanjale su se na sposobnost ljudi da nadziru umjetnu inteligenciju što neće biti pouzdana tehnika jednom kada umjetna inteligencija postane pametnija od ljudi.

Da bi se to ograničilo, tj. Stavite pod kontrolu, formiran je novi tim koji želi pronaći rješenje za ovaj problem u roku od 4 godine.

“Potrebna su nam znanstvena i tehnička otkrića kako bismo upravljali i kontrolirali AI sustave mnogo pametnije od nas. Kako bismo riješili ovaj problem u roku od četiri godine, pokrećemo novi tim, zajedno s Ilyom Sutskeverom i Janom Leikeom, i posvećujemo 20% računala koja smo do danas osigurali ovom naporu. Tražimo izvrsne ML istraživače i inženjere da nam se pridruže.”, navedeno je u blogu.

Pristup će se temeljiti na razvoju automatiziranog sustava koji iterativno može usklađivati ​​superinteligenciju otprilike na ljudskoj razini.

Više o temiIzvor:Bug.hr