Daliju Orešković presreo poznati dvojac, nije bilo ugodno: “Razgovor nije moguće prepričati, ali su mi objasnili zašto sam Sotona”

Dalija Oreškovićna društvenim mrežama objavila je da su pred Sabor stigli zastupnik HDZ-a Ante Deuri umirovljeni brigadir Branko Borković (Mladi Jastreb), koji ju je zbog istupanja u Saboru, istaknula je Orešković, nazvao sotonom.

“Razgovor s Mladim Jastrebom i Antom Deurom se ne može prepričati, ali zaključak je da nisam sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ. U ime svega što bi jednoj naciji trebalo biti sveto, najveća tragedija za sjećanje na žrtvu Domovinskog rata bila bi da se između branitelja i HDZ-a stavlja znak jednakosti“, napisala je zastupnica.

Također, objavila je objavljenu fotografiju na kojoj pozira s njima dvojicom, a na njoj Mladi Jastreb drži HDZ-ovu člansku iskaznicu.

“Slika je nastala nakon povišenih tonova i neugodnih riječi. Fotografirao je moj suradnik, uz znanje Deura i Borkovića. Što su htjeli postići, to ne znam, ali znam da nisu uspjeli”, istaknula je na Twitteru.

Nakon što me javno nazvao Sotonom u petak je pred Sabor došao s transparentom. Razgovor s Mladim Jastrebom i Antom Deurom nije moguće prepričati, ali zaključak je da nisam Sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ. Najavio je da će doći opet pic.twitter.com/bMNK32IDwV

— Dalija Orešković (@OreskovicDalija) 9. srpnja 2023

U objavi na Facebooku Orešković je napisao da bi branitelji trebali biti uz narod, a ne uz vlast, pogotovo ne uz “vlast koja je Hrvatsku zarobila u korupciji”.

“Vjerujem u Sokolove, Tigrove, Vukove, Gromove i Pume, u pripadnike svih drugih postrojbi, koji su ostali vjerni domovini. Ako su svjesni problema i stanja u državi, tada će svojim djelovanjem u miru čuvati vrijednosti za koje su njihovi suborci položili živote. Korupcija to sigurno nije”, stoji u objavi.

“Kao što je to bilo u ratu, tako je i sada uloga branitelja bitna za opstanak i budućnost ove zemlje. Mladi Jastreb, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković to nije shvatio“, zaključila je Orešković.

Podsjetimo, priča je krenula nakon njezina saborskog govora braniteljima koji se brzo proširio društvenim mrežama.

“U ime svih branitelja čije su tvornice, kao njima i radna mjesta nestala u pljački koje su počinile hrvatske vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicamau ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još na jednoj drugoj strani sabornice i politike poručujem: Bando proklet!” rekla je.

„Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i, časna riječ, proganjat ću vas jednog po jednog iu sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E, pa, nećete!”, dodala je.

0⃣7⃣.0⃣7⃣.2⃣0⃣2⃣3⃣.
Dalija O.
Spomenite mi još jednom,da mrzim sve hrvatsko,časna riječ,proganjat ću vas,jednog po jednom,iu sabornici i izvan nje nakon ovog mandata.
I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju,e pa
NEĆETE ❗️
(06.07.2023.) pic.twitter.com/8TDgbeurim

— 🎖 🅽🅴🅲🅹🅴🅿🅸Š🅰 🎖 (@RashoVeljkov1) 7. srpnja 2023

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr