Nogometaš zbog klađenja zastranio u Engleskoj: Nevjerojatno što je izveo ovaj čovjek

Foto: GuliverImage/Craig Thomas/News Images

Autor: Ivor Krapac

Nevjerojatan slučaj čak i za zagrižene prijestupnike protiv pravila o klađenju među sportašima odjeknuo je danas u Engleskoj, a njegov središnji lik bio je igrač koji je protekle sezone bio u akciji u Premiershipu, Harry Toffolo, obrambeni igrač Nottingham Foresta.

Klub Lijevi bek iz Nottinghame optužen je za kršenje tamošnjeg pravilnika protiv klađenja, njegovim se slučajem bavi Engleski nogometni savez, a kako prenosi BBC, o pravilima se zagriješio u čak 375 slučajeva u razdoblju od siječnja 2014. do ožujka 2017.

Što je Toffolo radio? Po onom za što ga se tereti, odavao je informacije koje mogu biti od koristi kladiteljima, što se po pravilima ne smije, a optužbe govore da je to izveo gotovo 400 puta.

🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: FA je optužio braniča Nottingham Foresta Harryja Toffola za 375 prekršaja u vezi s klađenjem između 2014. i 2017. godine.

(Izvor: FA) pic.twitter.com/UC5kS7ejOu

— Prijenos vijesti uživo (@DeadlineDayLive) 12. srpnja 2023

Nakon pokrenutog postupka protiv njega, Toffolo je dobio rok od tjedan dana, do 19. srpnja, da se izjasni o optužbama.

Kazne su oštre

Ako se dokaže da je lijevi bek Nottingham Foresta kriv, prijeti oštra kazna, a kako to zna ići, na svojoj koži osjetio je Ivan Toneynapadač s engleskim reprezentativnim iskustvom.

Toney, igrač Brentforda, morao je na ‘hlađenje’ dugo osam mjeseci, s kaznom koja traje od svibnja, a razlog je bilo kršenje pravila protiv klađenja u 232 situacije.

Kako optužba govori, novi slučaj u kojem je u prvom planu Harry Toffolo je ovo uspio nadmašiti, i to za dosta.

Ivan Toney preuzima Harryja Toffola na putu za William Hill. https://t.co/raTBfi7wQp

— Anthony Taylor (@weelittleant81) 12. srpnja 2023

Toney je prvotno bio kažnjen i teže, s 11 mjeseci zabrane nastupa, no kazna je smanjena s povećanjem da je odlučeno tako zbog ustanovljenog ovisništva o klađenju.

Po sadašnjem stanju stvari, na teren bi se mogao vratiti u siječnju iduće godine, a ostaje da vidimo što čeka novog prijestupnika, još težeg zbog broja slučajeva koji je u igri.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr