Maloljetnička banda nastavila svoj pohod: 'Krvavu sam je vodila u Klaićevu'

Foto: Nera Šimić / Željko Hajdinjak / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/IJ

Maloljetnička banda s Trga bana Jelačića u Zagrebu ne prestaje uzbunjivati ​​javnost, a novi slučajevi vezani uz ovu skupinu delinkvenata svakodnevno cure u javnost.

Kako izvještavati Dnevnik Nove Tv, maloljetnik iz skupine koja inače iznuđuje novac, maltretirao je grupu djevojaka. Jednu je gušio, a jednoj je šakom razbio usnicu.

“Ostali koji su bili oko nje koji su priskočili u pomoć ispričali su da oni dolaze u isto vrijeme između 18 i 19 sati na trg i da je to sve ista skupina”, rekla je majka djevojčice koja je sve poslikala kao dokaz nakon čega su verbalno napali.

Primila udarac u glavu

“U tom momentu iza mojih leđa došla su dva tinejdžera sa svojom majkom i jedan od njih me zamolio ako mogu povećati sliku na kojoj je prepoznao svog napadača koji ga je opljačkao, nakon toga ja s kćeri odlazim u Klaićevu bolnicu na šivanje”, poručila je .

Goran Roićravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb kaže kako je 7. srpnja u kasnim večernjim satima u objedinjenom hitnom prijemu zaprimljeno malodobno dijete, djevojka od 16 godina koja je od nepoznate osobe koja je navodno na Trgu bana Jelačića zaprimila udarac u glavu.

“Apeliram na sve roditelje koji prepoznaju svoje dijete kao potencijalnog napadača molim vas razgovarajte s njima i poduzmite nešto. Ovo nije primjereno ponašanje Zagreb više nije siguran grad”, istaknula je majka.

Asocijalno ponašanje

Cijeli slučaj je komentirala iNikolina Grubišić Požarvoditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije PU zagrebačke.

“Ukoliko oni imaju više od 14 godina znači radi se o kazneno odgovornoj djeci onda smo u prilici da podnesemo kaznenu prijavu, ukoliko su mlađi od 14 godina također izvještava državno odvjetništvo, ali budući da su kazneno neodgovorna djeca onda protiv njih ne može ići sankcija nego neke mjere najčešće u okviru zavoda za socijalni rad”, napomenula je Grubišić Požar.

Na pitanje novinarke je li potreban sustavan odlazak stručnih osoba te kako se odvija resocijalizacija Grubišić Požar je odgovorio: “To može biti neka mjera od javljanja socijalnih radnika, može se uvidjeti uzrok ponašanja takvog djeteta, biti poslano na određeni tretman.”

Ako se utvrdi da je asocijalnom ponašanju uzrok roditeljske nebrige, kazneno bi mogli odgovarati roditelji.

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr