Jeste li sumnjali? Novak Đoković pomeo je Sinnera i izborio novo finale Wimbledona

Novak Đoković pobijedio je Jannika Sinnera u tri seta i izborio svoje 35. Grand Slam finale, deveto u Wimbledonu. Đokoviću je to peto uzastopno finale u All England Clubu, a imaće priliku osvojiti svoj osmi trofej, čime će izjednačiti rekord koji trenutno drži Roger Federer.

Đoković se u konačnici relativno lagano obračunao s 21-godišnjim Talijanom, iako, kako je i sam rekao nakon meča, ne tako jednostavno kao što bi rezultat sugerirao. Sinner je, recimo, odmah u prvom gemu na meču uhvatio break loptu, ali ga nije iskoristio.

S druge strane, Đoković je suparniku oduzeo servis odmah nakon prve break lopte, u drugom gemu. Vodstvo nije ispuštao do kraja seta. Slična dinamika odvijala se iu drugom setu; Sinner je na trenutke pokazao da se može nositi s igračem Đokovićeve klase, ali nije uspio u ključnim trenucima i, što je ključno, nije mogao tako igrati u kontinuitetu.

Najduže je izdržao u trećem setu, kada je pri vodstvu 5-4 imao 15-40 na Đokovićev servis, ali ni tada nije uspio izboriti break. Potencijal postoji, ali Sinner je daleko od elitnog igrača. S druge strane, Đoković je ostao neporažen na Središnjem terenu od 2013. godine i poraza od Andyja Murrayja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr