Drama i velika sreća u Hercegovini: Hrvatski trener s prvacima ostvario povijesni uspjeh

Foto: Antonio Balić/CROPIX

Autor: Ivor Krapac

Večer uzvratnih utakmica prvog pretkola Lige prvaka ispala je jako stresna, ali na kraju i sretna za mostarski Zrinjski i za hrvatskog trenera Krunoslava Rendulića na klupi prvaka Bosne i Hercegovine. Mostarci su kod kuće osigurali prolazak dalje protiv armenskog Urartua tek nakon raspucavanja s 11 metara, do čega je došlo nakon što su Armenci poslije 120 minuta imali 3:2.

Zrinjski je time ostvario povijesni uspjeh. Prvi put je prošao u drugom pretkolu Lige prvaka.

IZGUBIO SAM GLAS, ALI KOGA J***!

VOLIM TE HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI MOSTAR! ❤️🤍💙#Zrinjski #Mostar #HŠKZ #MostarskiEuropski #Liga prvaka pic.twitter.com/vSub5OpgFH

— 𝙇𝙤𝙫𝙧𝙞𝙣𝙟𝙤 ✝ (@MostarskiPlemic) 18. srpnja 2023

Urartu je tijekom 90 minuta iu produžecima utakmice u Hercegovini nadoknadio poraz s 1:0 iz prošle prve prve utakmice u kojoj je bio domaćin. Prvake BiH su u Mostaru skoro šokirali, no Rendulić je sa svojim igračima na kraju ipak mogao odahnuti.

Gol koji je donio raspucavanje s 11 metara dogodio se na kraju prvog produžetka, u trećoj minuti nadoknade u tom razdoblju utakmice. Strijelac za 3:2 za Urartu bio je Artem Maksimenko.

Prije toga, Urartu je izborio producente zabivši u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon isteka 90. minute, u situaciji u završnici redovnog dijela utakmice kada se činilo da Zrinjski sve već ima u svojim rukama.

Armencima je ulazak u produžetke golom iz penala donio Narek Grigorjana Urartu je time ostao u igri nakon što je Nemanja Bilbi u 27. minuti bio je strijelac prvog pogotka na utakmici u Mostaru, za ukupnih 2:0 u korist Zrinjskog u dvije utakmice.

Preokret Armenaca

Gosti su u drugom poluvremenu u mostarskoj večeri izveli preokret zaslugom Grigorjana, koji je u 74. minuti bio strijelac prvog gola u njihovu korist prije nego što je u sudačkoj nadoknadi iza 90. minute iz penala zabio i drugi put.

Time se ušlo u produžetke, au njima je bivši Hajdukov napadač Tomislav Kiš u 94. minuti zabio za 2:2 u večeri u Mostaru, sveukupnih 3:2 u korist Zrinjskog, prije nego što je Artem Maksimenko na kraju prvog produžetka pogodio za sveukupnih 3:3 i odluku u raspucavanju s 11 metara.

To raspucavanje donijelo je veselje za Zrinjski kojem će u drugom pretkolu protivnik biti bolji iz ogleda Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swift Hesperangea. Luksemburžani su prošlog tjedna u Slovačkoj iznenadili gostujućih 1:1, a uzvratili su na rasporedu sutra.

Kazne odlučuju o sudbini Zrinjskog i Urartua…

POBJEDA ZRINJSKOG 4-3!
Kakva utakmica, puno golova, pas na terenu, penali…

Osjećaj za Urartu koji je odigrao odličnu utakmicu, ali pobjeda je Hrvata iz Bosne i Hercegovine!#UCL pic.twitter.com/u6HwMEANIr

— Ekstratime (@Ekstratime_) 18. srpnja 2023

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr