Drama u finišu utakmice, poraz Hrvatske na Svjetskom prvenstvu: Barakude izgubile od susjeda

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/PV

Hrvatska nije uspjela u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva. Pali su Barakude od Mađara 12:10 u drami drugog kruga…

Ovako je Tucak najavio utakmicu:

“Utakmica je važna, to znamo, ali opet nije presudna. Napravit ćemo sve da utakmicu dobijemo, imamo snagu i kvalitetu, ali danas nas čeka jedan suparnik koji je iznimno jak, koji je možda jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova ovdje, to također stoji.” poručio je i dodao uoči sudara:

Izabranici Tucka izgubili

“Međutim, dobivali smo ih do sada, ne vidim zašto ne bi mogli i sada, ali jasno moramo biti posto nakon svojih mogućnosti. Mađarska je napadačka momčad koja igra na puno golova i ako uđemo u takvu utakmicu onda su nam šanse male” rekao je u najavi derbija s Mađarima hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska nije dobro otvorila susret. Hrvatska je tek u osmoj minuti zabila prvi gol na utakmici, strijelac je bio Žuvela na asistenciju Marinića Kragića.

Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Nakon prve četvrtine bilo je 3:1 za Mađare i bio je to od početka lov na susjede.

Ipak, uoči zadnje četvrtine Barakude su imali napad za izjednačenje. Činilo se da Hrvatska to može preokrenuti, ali Mađari rade seriju 3:0 i odlaze na 10:6.

Nismo dobro otvorili četvrtu četvrtinu, ali opet smo uspjeli utakmicu uvesti u dramu, jer je Hrvatska na kraju došla do gola zaostatka u zadnjim sekundama, bilo je 11:10. Ali 10 sekundi do kraja utakmice Mađari zabijaju za 12:10 i više nije bilo povratka.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ovim porazom Hrvatska je stvarno izgubila šansu za prvo mjesto u skupini, ali vidjet ćemo još što će se dogoditi.

Nakon današnjeg ogleda Hrvatska još čeka susret s Japanom.

Hrvatska nije ugrozila plasman u osminu finala, ali neće naši vaterpolisti s prvog mjesta dalje. Naime, plasman na prvu poziciju jamčio je preskakanje osmine finala i direktan plasman u četvrtfinale, ovako će biti teže.

Autor: Dnevno.hr/PV

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr