Iz Zadra na pripreme: Modrić se pojavio na treningu R. Madrida

ZAVRŠIO ODMOR

Foto: Alberto Gardin/LiveMedia / ipa-agency.net

Modrić je boravio iu Hrvatskoj, a večer prije odlaska na pripreme u Zadru se pojavio na humanitarnoj akciji zaklade Marina Čilića. Sad se sprema za odlazak u SAD u sklopu priprema s Real Madridom

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37) završio je u utorak jednomjesečni godišnji odmor odradivši prvi trening s Real Madridom uoči nadolazeće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Modrić se odmarao od 19. lipnja, poslije finalne utakmice Lige nacija u kojoj je Hrvatska izgubila na penale od Španjolske. Boravio je iu Hrvatskoj, a večer prije odlaska na pripreme u Zadru se pojavio na humanitarnoj akciji zaklade Marina Čilića.

On i francuski reprezentativac Eduardo Camavinga obavili su u utorak liječničko testiranje u klupskom centru u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas. Nakon toga su trenirali u teretani, radeći “na vježbama snage i elastičnosti”, priopćio je Real Madrid.

Foto: Alberto Gardin/LiveMedia / ipa-agency.net

Modrić je vježbao na spravama i trčao sprinteve, vidi se u video isječku objavljenom na internetskoj stranici kluba.

U teretani su vježbali i španjolski reprezentativci Nacho Fernandez, Dani Carvajal ja Joselu koji su se priključili momčadi u subotu. Svi ti igrači dobili su dodatne dane odmora zbog igranja za svoje reprezentacije prošle sezone.

Idu na pripreme u SAD-u

Momčad Real Madrida bi u srijedu trebao poletjeti prema Sjedinjenim Državama gdje će nastaviti s pripremama.

– Američka turneja bitna nam je iz više razloga. Želimo se dobro pripremiti za nadolazeću sezonu, upoznati fantastične stadione, biti s navijačima iz Amerike te igrati kakve utakmice provjeriti u kakvoj se formi nalazimo – izjavio je trener Charles Ancelotti.

Fotografija: ISABEL INFANTES

Real Madrid, predvođen novim kapetanom Nachomom i njegovim zamjenikom Modrićem, sudjelovat će na “Soccer Champions Touru”. U sklopu tog turnira igrat će se 24. srpnja protiv Milana, 27. srpnja protiv Manchester Uniteda, 29. srpnja s Barcelonom, a turneju će okončati 3. kolovoz dvobojem s Juventusom.

– Moguće je da ćemo ove sezone igrati u drugačijoj formaciji – rekao je Ancelotti ne otkrivši detalje. On je, kao i njegovi prethodnici na klupi, koristio sustav 4-3-3 u kojem su Modrić i njemački veznjak Toni Kroos u sredini.

Velika konkurencija u veznom redu

Real Madrid je prošli mjesec doveo iz Borussije Dortmund novog veznog igrača Vrlo Bellinghama (20) koji će za poziciju konkurirati šestorici igrača među kojima i Modriću.

Fotografija: PIROSCHKA VAN DE WOUW

– On je jako mlad igrač, drugačiji je u odnosu na vezane igrače koje imamo. Naporno radi, dobro se osjećaš da ćeš igrati na ovoj turneji”, dodao je.

Real Madrid se u nadolazećoj sezoni nada peharu španjolskog prvaka koji je završio u rukama Barcelonete ćeš opet pokušati doći do naslova Lige prvaka koji je osvojio Manchester City.

Modrić, koji će u rujnu napuniti 38 godina, prošli je mjesec produžio ugovor za dodatnu sezonu do 30. lipnja 2024. Od kada je u ljeto 2012. odjenuo bijeli dres “Kraljevskog kluba” odigrao je 488 utakmica i osvojio 23 trofeja. Njega i Nacha dva pehara dijele od bivših suigrača Karima Benzemea i Marcela koji su rekorderi s 25 osvojenih trofeja s Real Madridom.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr