VIDEO Oluja koja je poharala Hrvatsku odnijela je i dva života u susjednim državama

Vjetar je bio nemilosrdan

Naboj Hina, 19. srpnja. 2023. @ 20:56

Orkansko nevrijeme koje se u srijedu srušilo na Hrvatsku, uzelo je žrtve iu susjednim državama. Poginula je jedna osoba u Sloveniji te jedna u Bosni i Hercegovini.

Olujno nevrijeme, koje je u srijedu poslijepodne pogodilo Sloveniju prije nego što se srušilo na Hrvatsku, odnijelo je jedan život na Bledu, izvijestila je slovenska policija, a prenosi agencija STA.

Jedna osoba poginula je na Bledu uslijed pada stabla, a jedna je ozlijeđena. Dvije osobe su ozlijeđene u udaru groma u kampu kod Mozirja na sjeveru Slovenije.

Kod Metlike je padao grad veličine teniske loptice, a tisuće ljudi ostale su bez struje. Vatrogasci su imali intervenciju iu kampu Menina, gdje je drvo palo na dva šatora i automobil, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih.

U Ljubljana je vjetar otpuhao metalni krov s Plečnikovog stadiona, au Celju je odletio krov nogometnog stadiona.

Ovo je druga snažna oluja koja je pogodila Sloveniju u manje od 24 sata.

Ljudski život ugašen iu BiH

Jedna je žena poginula u olujnom nevremenu koje je u srijedu zahvatilo Brčko, dok je više od 20 osoba zatražilo liječničku pomoć, piše N1.

Vjetar je u susjednoj Bosni i Hercegovini čupao stabla, lomio grane i oštetio nekoliko automobila. Od udara groma zapalila se kuća u naselju Brod. Nevrijeme praćeno jakom kišom i orkanskim udarima vjetra zahvatilo je Bosanski Brod, Šamac, Doboj, Brčko i Bijeljinu, a povrijeđeno je nekoliko građana.

Oluja nije zaboravila ni Srbiju

Jak vjetar iu Srbiji je rušio stabla, nosio krovove i pustio sve pred sobom. Mnoga mjesta ostala su bez struje i vode, a nekim beogradskim ulicama promet ne teče zbog srušenih stabala, piše Nova.rs.

Trenutno između Šapca i Loznice.🙏 pic.twitter.com/ZQ049HgOUu

— ČEŠKI (@Ceca2103) 19. srpnja 2023

U Novom Sadu nevrijeme je za samo 15 minuta iščupalo desetak stabala, u Sremskoj Mitrovici vjetar je odnio dio krova bolnice. Na gradilištu u Novom Beogradu srušio ga je olujni vjetar dizalicu na gradilištu.

Za sada nema informacija o ljudskim žrtvama u Srbiji.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr