Hrvatska šalje kanader u Grčku: Požar oko Atene izvan kontrole

AP Photo/Thanasis Stavrakis/Gulliver

Autor: Dnevno.hr/IJ

Ne prestaju gorjeti zapadno od glavnog grčkog grada Atene. Grčke vatrogasne službe tijekom večeri u četvrtak objavile su da je sve jači vjetar razbuktao požar te je ponovno izvan kontrole.

Ranije tog dana iz Grčke su dolazile vijesti da je zahvaljujući dodatnim kanaderima koji su pristigli iz Francuske i Italije požar stavljen pod kontrolu, da bi se u večernjim satima ponovno pojačao vjetar i razbuktao požar.

Evakuirano nekoliko mjesta

Prema informacijama koje dolaze iz Grčke, od utorka je izgorjelo oko 35 četvornih kilometara šumskog i poljoprivrednog zemljišta, a tijekom širenja požara određena su mjesta evakuirana.

U Grčkoj su već ranije upozoravali kako bi se nove probleme s požarom mogle imati tijekom četvrtka i petka kada se očekuje novi toplinski val praćen temperaturama iznad 40 stupnjeva Celzija.

Premijer Andrej Plenković najavio je da će Hrvatska u četvrtak u Grčku poslati brod s posadom koji će pomoći u gašenju razornih požara.

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr