Vaterpolo revolucija u dramama Srbije i Crne Gore! Evo protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala Svjetskog prvenstva

rasplet grupne faze

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Srbija je tako dobila dva boda, a Crna Gora jedan. Inače, istinski heroj Srbije bio je jedan od debitanata na Svjetskom prvenstvu Đorđe Vučinić sa čak pet golova. A poznat je i potencijalni protivnik u četvrtfinalu

Pobijedi li očekivano Japan u petak u podne, Hrvatska će u osmini finala Svjetskog vaterpolskog prvenstva igrati protiv Crne Gore. Uderbiju za drugo mjesto skupine D Srbija je nakon peteraca pobijedila susjede 17-15 i potvrdila drugo mjesto, s kojeg će, pak, biti poraženog s utakmica Hrvatske i Japana.

Ako se pitate otkud petorci u utakmici skupine, odgovor je u novim pravilima koja je vaterpolo uveo na velika natjecanja. A bila je to prva utakmica na Svjetskom prvenstvu nakon koje u 32. minuti nije bilo pobjednika (13-13), pa su odlučili peterci. Srbija je tako dobila dva boda, a Crna Gora jedan. Inače, pravi heroj Srbije bio je jedan od debitanata na Svjetskom prvenstvu Đorđe Vučinić s čak pet golova. Crnogorci. koji je otvorio utakmicu s 5-0, a izborio peterac 19 sekundi prije kraja, nije vrijedilo ni Tešanovićevih 15 obrana.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Važan za hrvatske ambicije, koje su puno veće od osmine finala, jest i ishod uvjerljivo najbolje utakmice turniraGrčke ja SAD-a. Amerikanci su na poluvremenu vodili 9-4, a onda je bivši jugaš Papanastasiou u zadnjoj sekundi pogodio za veliki preokret 15-14 i izravno četvrtfinale Grka. I ondje će čekati pobjednika osmine finala C2 (Hrvatska/Japan) – D3 (Crna Gora).

U našoj skupiniMađari su u ležernijem izdanju pobijedili Argentinu 21-13, a Španjolska je odradila jutarnji trening protiv JAR-a (27-6).

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr