VIDEO Snažno nevrijeme stiglo u Srbiju: Preminulo dijete u Novom Sadu, spašena djeca od taksija na kojoj je palo stablo

Ogromna šteta

Naboj mama K, 21. srpnja. 2023. @ 22:35

Nevrijeme u Srbiji
Nevrijeme u SrbijiFoto: Screenshot/Nova.rs

Nevrijeme koje je u petak poslijepodne pogodilo Hrvatsku, stiglo je u Srbiju. Kao iu Hrvatskoj, štete su ogromne.

Snažno nevrijeme koje je pogodilo Hrvatsku sada je stiglo iu Srbiju.

Kako doznaje N1u Novom Sadu je preminulo dijete od posljedice strujnog udara ili groma. Pokušaj reanimacije trajao je oko sat vremena. Dječak je nađen nedaleko od svoje kuće, navodno pokraj nekih instalacija, piše Blic.

U Novom Sadu ubijeno je dvanaestogodišnje dijete. Hitna pomoć pokušala je reanimaciju. pic.twitter.com/STm0JXsxBA

— Radio 021 (@Radio021) 21. srpnja 2023

U Beogradu je olujna kiša praćena snažnim vjetrom i grmljavinom, a u osnovnoj školi u Novom Sadu oštećen je krov. Baš kao iu Hrvatskoj, u Novom Sadu srušila se jedna dizalica.

Za vrijeme nevremena drvo je palo na taksi u kojem su bila djeca. Zasad je u nevremenu spašeno petero ljudi, od čega je dvoje djece. Među spašenima je i žena iz kioska na koju je palo drvo. Zarobljena žena je izvučena i predana ekipi Hitne pomoći Novog Sada, navodi Blic.

Osim toga, Zračna luka Nikole Tesle u Beogradu privremeno je zatvorena.

Zabrana letenja zrakoplova stupila je na snagu u 20:09 u skladu s odredbama Zakona o zračnom prometu i propisanoj sigurnosnoj proceduri”, priopćili su iz zračne luke. Čim zabrana prestane, zračni promet se vraća u normalu, piše Nova.rs.

Zbog snažnog vjetra velik dio automobila je oštećen te su brojne prometnice blokirane stablima i granjem što dodatno otežava promet.

Brojna mjesta u Srbiji ostala se bez struje. Jak pljusak pretvorio je ulice u rijeke, a ukupna šteta nakon oluje bit će golema.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr