Nema što nije stradalo u Zagrebu: “Tu su bili bukvalno iza mene slapovi, sve je padalo po nama”

Sve službe i dalje na nogama

Naboj DNEVNIK.hr, 21. srpnja. 2023. @ 21:51

Osim škola i vrtića, poplavljani su muzeji, nogometna igrališta. Oluja nikog nije poštedila. Sve službe i dalje su na nogama, posla u Zagrebu ima na svakom koraku.

Treći dan od oluje. Posljedice i dalje razorne. Službe neumorno rade u svim kvartovima. U Sesvetama je s Gimnazije odletio dio krova.

“Prokišnjava, ali nadam se da će tijekom današnjeg dana sanacija biti kvalitetnija i da neće biti proboja. Namočene su učionicekabineti, hodnici, ulaz u sportsku dvoranu“, rekla je Božena Sertićravnateljica Gimnazije Sesvete.

Oluja je ogolila i Osnovnu školu Sopnica. Otvorila se golema rupa na krovu, a voda se slijeva čak do podruma. Voda je natopila i umjetnine Muzeja za umjetnost i obrt koje su nakon potresa preseljene na Velesajam. Zbog oluje ostali su i bez struje.

U depou je najveća šteta. Voda je probila kroz ventilatore, točnije strop. Svi oštećeni predmeti su evakuirani, a šteta će se tek naknadno zbrajati, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Matea Ćorić Brunović.

Svi se objekti pokrivaju najlonom kako bi se što bolje zaštitili od nove kiše.

“Šteta je dosta ozbiljna, ona je veća kad govorimo o šteti materijalne građe nego poslije potresa. Tu su bili bukvalno iza mene slapovi, sve je padalo po nama, bili smo mokri, tuširali se”, poručio je Miroslav Gašparovićravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

I NK Rudeš je plivao. Igralište i svlačionice. Punom parom već se radi na sanaciji. Sanaciju čeka i Mirogoj. Đurđica već 20 godina s tugom ovdje dolazi mužu na grob, ovu scenu su potresle.

„Pogotovo nekome tko je izgubio nekog svoga i koga oplakuje i dolazi na to mjesto pijeteta pa onda vidi ovo sve razbijeno“, istaknula je Đurđica.

Nered i na Sljemenu. Robert je za vrijeme oluje bio na vrhu sljemenskog tornja.

„Bilo je neugodno gore kao da stojite na stolcu i netko vam izbija stolac ispod noge takav je bio osjećaj”, izjavio je Robert Erhardt iz HGSS-a.

Taj osjeća nikako da ode. Zbog nove kiše promočile su privremene cerade u Španskom, a zagrebačke ulice opet su zakrčene novoiščupanim drvećem.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr