Turisti u šoku nakon oluje u Istri, jedna žena doživjela živčani slom: “Došla je i rekla da joj je muž pao s broda u more”

Drama u Novigradu

Naboj MV, 21. srpnja. 2023. @ 21:59

Nevrijeme koje je protutnjalo Istrom obrušilo se i na kamp Sirena u Novigradu. Turisti su zaštitu pokušali pronaći u svojim kamperima i kamp-kućicama, no brzo su ih shvatili oni ne mogu spasiti od stabala i granja koja su padala. Neki od njih jedva su izvukli živu glavu.

Istarski gradić Novigrad stradao je u oluji koja je prošla Hrvatskom u petak poslijepodne. Nevrijeme nije obišlo ni kamp Sirena. Turisti su se pokušali skloniti u kampere i kamp-kućice, no neki od njih jedva su izvukli živu glavu.

“Što da vam kažemo. Sretni smo što smo živi. Sekunda je bila u pitanju da izgubim život… Stablo nam je palo na kampicu, i to na mjesto gdje sam stajao pola minute prije”, kazao je Halim Bečić iz Švedske. Dodaje da je izašao pokupiti rublje, a kako je izašao iz kampice, poklopilo ju je stablo, piše Jutarnji list.

“Moja supruga stajala je u drugom dijelu kampice i od straha me počela zvati. Mislila je da sam poginuo. Izašla je na prozor”, navodi i kaže da mu je supruga nakon toga uzela tabletu za smirenje. Noć će provesti u hotelu, a onda se vraćaju u Švedsku jer je za njih ljetovanje gotovo.

I na kampicu Karin iz Austrije je palo deblo. Kaže da zbrajaju štetu.

“Mislili smo otići kući u utorak, ali sad ćemo skratiti boravak. Ne znamo doduše hoće li nam kamper uopće biti u voznom stanju”, navodi Karin koja je na ljetovanju sa suprugom i dvoje djece.

“Situacija je zbilja opasna i pravo je čudo što nitko nije stradao na kopnu. Nažalost, u moru je nestao jedan jedriličar. Njegova supruga došla je brodom na kopno i rekla da joj je suprug pao s istog. Za njim se traga. Zbog te gospođe došla je i Hitna pomoć jer je zbog stresa doživjela živčani napad”, kazao je zapovjednik županijskih vatrogasaca. Dino Kozlevac.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr