Rusija tvrdi da je Ukrajina dronovima gađala Moskvu: “To je teroristički čin”

POGOĐENE DVIJE ZGRADE

Naboj Hina, 24. srpnja. 2023. @ 06:36

Vojni dron
Vojni dronFoto: Getty Images

Dvije bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina napale su Moskvu rano u ponedjeljak, ali su presretnute i uništene, priopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su da su dijelovi drona pronađeni dva kilometra od zgrade ministarstva. Nazivajući ga “terorističkim napadom”, Ministarstvo obrane objavilo je u svojoj aplikaciji za razmjenu poruka Telegrama da u napadu nije bilo žrtava.

Ni ministarstvo obrane ni gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nisu naveli gdje su dronovi presretnuti.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su, pozivajući se na hitne službe, da su dijelovi drona pronađeni u blizini zgrade na aveniji Komsomolsky, koja se nalazi nedaleko od zgrade Ministarstva obrane.

Promet tom avenijom bio je zatvoren, kao i Avenijom Lihačov na jugu Moskve, gdje je oštećena visoka poslovna zgrada, javljaju agencije.

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrole u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci rekao da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.

Prema Tassu, dron je pogodio visoku poslovnu zgradu na aveniji Lukačeva, a na Aveniji Komsomolski pronađeni su ostaci drona.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr