Ogroman skandal razbjesnio Zelenskog: Dužnosnik lažirao bolovanje pa otišao na Maldive

kazneni postupak

Piše N.C. ,
27. srpnja. 2023. @ 09:24

Maldivi
Maldivi
Foto: Getty Images

Dok traje rat u Ukrajini, dužnosnicima je zabranjeno putovati u inozemstvo na odmor, dok je muškarcima u dobi za regrutiranje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje.

Ukrajinu trese veliki skandal: parlamentarni zastupnik otvorio je bolovanje, a onda otišao na odmor na Maldive. I tajna bi njegova možda ostala skrivena da ga tamo nisu otkrili ukrajinski novinari. 

Naime, dužnosnicima je zabranjeno putovati u inozemstvo na odmor, dok je muškarcima u dobi za regrutiranje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje. 

Sigurnosna služba otvorila je kazneni postupak kako bi procijenila je li Jurij Aristov vlastima dao lažne podatke. U inozemstvu je boravio od 5. lipnja do 22. srpnja, a prvo je otputovao na trodnevni poslovni put u Poljsku.

Početna istraga otkrila da je Aristov bio na privatnom otoku Ithaafushi na Maldivima sredinom srpnja sa suprugom i djecom, kada je prijavljeno da je na bolovanju, piše BBC.

Mogao bi se suočiti s tri godine zatvora ako bude proglašen krivim, kažu u Državnom uredu za istrage (SBI) koji je sa Službom sigurnosti Ukrajine pokrenulo kazneni postupak protiv Aristova. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je u svom govoru u utorak kako neće tolerirati ni korupciju niti izdaju. 

“Kada neprestano vidite i osjećate moralnu snagu koju su za Ukrajinu dali naši ratnici, naš narod, koji čini sve moguće i nemoguće za pobjedu i očuvanje slobode, bilo kakva unutarnja izdaja, bilo kakva plaža ili bilo kakvo osobno bogaćenje. umjesto interesa Ukrajine izaziva u najmanju ruku bijes”, rekao je Zelenski. 

Jurij Aristov podnio je ostavku koja tek treba biti prihvaćena. 

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr