Kremlj opet prijeti: “Postoji opasnost napada dronovima na Moskvu, poduzimaju se mjere”

bolno za Putina

Piše Hina,
01. kolovoza. 2023. @ 15:18

Vojni dron
Vojni dron
Foto: Getty Images

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je na mogućnost napada dronom na Moskvu iz Ukrajine.

Ruska vlada priopćila je da je dužnost njezina ministarstva obrane poduzeti mjere zaštite nakon novog napada dronom na Moskvu, priznavši da opasnost od tih napada postoji. 

“Opasnost postoji, to je očito, mjere se poduzimaju”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenose ruske novinske agencije.

Ranije danas se ukrajinska bespilotna letjelica srušila na isti stakleni toranj u poslovnom kompleksu Moskva City kao i u nedjelju. Staklo na fasadi uništeno je na površini od 150 četvornih metara, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin. Nitko nije ozlijeđen.

Peskov je rekao da je odgovornost Ministarstva obrane osigurati zaštitu Moskve. U ponedjeljak je napade opisao kao čin očaja koji poduzima Ukrajina jer joj nedostaje vojni uspjeh u njezinoj protuofenzivi.

U Ukrajini je stručnjak Ivan Stupak, koji je godinama radio za obavještajnu službu SBU, rekao da ruski obrambeni sustav ne može odbiti takve napade.

Napadi na Moskvu smatraju se nevjerojatno bolnim za Kremlj jer to pokazuje nesposobnost da zaštiti srce glavnog grada”, rekao je na državnoj televiziji.

Predmeti su letjeli nezapaženo, imali su vrlo specifične mete i pogađali prozore, rekao je Stupak. U nedjelju je pogođen ured ministarstva digitalizacije. To je prošlo besprijekorno, ravno u slabu točku sustava ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je.

Ranije jutros je priopćeno da je ruska protuzračna obrana oborila je sve dronove osim jednoga, koji je pogodio 21. kat jednog od nebodera u kompleksu poslovnih zgrada Moskva Cityju.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr