Detalji požara iz siječnja: Skupi auto u Dubrovniku zapalila su četvorica, dvoje uhitili već prije

POLILI AUTO ZAPALJIVOM TEKUĆINOM

petak, 11.8.2023. u 15:15

Foto: Antonio Jakus/PIXSELL

Nastavkom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je vozilo zapaljeno na nagovor 34-godišnjaka kojem je 23-godišnjak dugovao 5 tisuća eura te mu je, u zamjenu za navedeno, obećao otpis duga i novčanu nagradu koju mu na kraju nije isplatio

Dubrovačka policija završila je istragu požara skupocjenog automobila koji se dogodio 11. siječnja ove godine u Dubrovniku. Izgorio je automobil Dubrovčanina, a nakon očevida je otkriveno kako je požar podmetnut.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tada je započela zahtjevno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem četiri muške osobe od kojih se dvojica već nalaze u zatvoru, dok su preostala dvojica uhićena danas na području Dubrovnika. Radi se o hrvatskim državljanima u dobi od 36, 35, 34 i 23 godine – napisala je policija.

Policija je kazala kako je 23-godišnjak automobil zalio lakozapaljivom tekućinom i potom upalio šibicom.

– Nastavkom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je vozilo zapaljeno na nagovor 34-godišnjaka kojem je 23-godišnjak dugovao 5 tisuća eura te mu je, u zamjenu za navedeno, obećao otpis duga i novčanu nagradu koju mu na kraju nije isplatio.
Također je utvrđeno kako je 34-godišnjak bio posrednik, a stvarni nalogodavci 35-godišnjak i 34-godišnjak koji su uhićeni danas – dodali su.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, spomenuti dvojac će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom u svezi s počinjenjem teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – izvijestila je policija.

– Osumnjičeni 34-godišnjak koji je bio posrednik već se nalazi u zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, te će biti prijavljen i za gore navedeno kazneno djelo, a 23-godišnjak, ujedno i izvršitelj, uhićen je 4. kolovoza ove godine i također se nalazi u istražnom zatvoru – zaključili su.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr