Golovi koje zabija Goda posveta su prijatelju. Radeljić: Najveće čestitke zaslužuju naši navijači

TORSHAVN – RIJEKA

petak, 11.8.2023. u 15:36

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrovic

Ovo je moj riječki prvijenac pa je dodatno poseban. Mi defenzivci puno zabijamo i… Neka! Jedino je bitno da Rijeka pobjeđuje, a uvijek je dobro da nas je što više u rubrici ‘strijelci’, kaže Stjepan Radeljić

Okay, protivnici su bili iz trećeg ešalona Konferencijske lige, ali Rijeka svojim europskim putem zasad kroči na svoje i opće zadovoljstvo. Riješen Dukagjini s prvom utakmicom na onom očajnom terenu u Prištini i kosovskim ‘udaračima’; nakon prve utakmice 90% riješen i B36 Tórshavn na farskoj mega-skliskoj umjetnoj podlozi, na 12 stupnjeva i nakon što se nadoknađivao minus od jednog gola, a svi Farani stalno bili u busu pred svojim golom.

VIDEO: POGLEDAJTE POBJEDU RIJEKU U TORSHAVNU!

‘Bijeli’ su u prvoj tekmi 3. pretkola pobijedili 3-1 u gostima, danas sletjeli u Dansku iz koje se u subotu vraćaju u Hrvatsku pa je posve logično da za vikend ne igraju i da su odgodili nedjeljnu domaću utakmicu s Goricom. Kad se proputuje preko 6.000 kilometara, a trebaš bi igrati dan po povratku, ako možeš – odgodi. Bilo bi najbolje da se HNL igra na jedan drukčiji način, s kasnijim početkom, ali u međuvremenu odgode ipak ponekad baš imaju smisla.

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrovic

Što smo vidjeli u Tórshavnu?

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrović

U svemu tome, u svemu što Rijeka pokazuje ove sezone jedino su istinsko iznenađenje Godini golovi. U svemu ostalome potvrđuje se pozitiva koja je bila vidljiva na svakom prvom istrčavanju novi igrača tijekom priprema.

Ivanović, Pašalić, Fruk, Petrovič…

Bilo je dovoljno da Ivanović dvaput takne loptu da se vidi potencijal koji veći od Friganovog, bio je dovoljan jedan udarac i jedan Pašalićev dribling da se vidi kako je to ‘murićevska’ ljevica, bila su dovoljna dva starta i način postavljanja Stjepana Radeljića da se shvati kako je dovedena stoperska kvaliteta više. Tonija Fruka svi su znali od ranije, a kad se oporavi od ozljede, vidjet ćete – i Dejan Petrovič je baš pojačanje na ‘šestici’!

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrovic

Na stadionu Torsvollur bilo je i 15-ak navijača ‘bijelih’ od kojih su dvoje-troje došli baš samo na utakmicu – iz Rijeke. Pa nije nikakvo čudo da u opremi ovog teksta vidite pet-šest fotografija na kojima se oduševljeni igrači zahvaljuju i slave s oduševljenim navijačima.

Bruno GODa

Bruno Goda (na društvenim mrežama prezime mu već pišu: GODa) na podmajici, na leđima nosi poruku kao posvetu prijatelju, a Stjepan Radeljić je toliko oduševljen svojim prvim golom za Rijeku kao da ga je zabio Realu u finalu Lige prvaka. I jednako tako nasmijan dok daje izjavu.

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrovic

– Zahtjevna je ovo bila utakmica. Baš zahtjevna, po teškom vremenu. I po vrlo teškom terenu. Ali koliko god zahtjevno bilo mi smo napravili ono najbitnije, pobijedili da se možemo u miru spremat za taj uzvrat, u četvrtak na našoj Rujevici – priča semaforski, 2.01 m visoki riječki stoper.

Radeljić: Vidimo se na Rujevici

Goda zabija tako da je iznenađenje kad završi utakmicu bez pogotka, a krenulo je, evo – i vas. Zadnja linija s golgeterskim štihom.

– Ovo je moj riječki prvijenac pa je dodatno poseban. I da, ispada kako mi defenzivci puno zabijamo i… Neka! Jedino je bitno da Rijeka pobjeđuje, a uvijek je dobro da nas što više zabija i da momčad stvara puno prigoda. I da ih iskorištavamo, normalno!

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrović

Jedan su zabili i protivnici.

– To je taj jedan moment kad nismo napravili što treba. Od početka te njihove akcije slagali smo pogrešku na pogrešku, pokušao sam presjeći ubačaj, ali lopta mi je zakačila prsa i promijenila smjera, na žalost taman toliko da zaobiđe Godu koji je također bio u bloku i padne njihovom igraču na zicer. Tako je i u tom jedinom golu koji smo primili zapravo bilo i puno peha.

Navijači Rijeke… Na Farskim otocima.

– Iznenadili su nas na najbolji mogući način. To je čudo. Mogu im samo čestitati i od srca im se zahvaliti. Užitak je igrati uz njihovu podršku, a još već nakon pobjede slaviti s njima!

Na kraju Radeljić je poslao i upozorenje:

– Dobro ćemo se odmoriti, regenerirati, pomno analizirati ovu utakmicu jer obavljeno je: pola posla. Maksimalno ozbiljno ćemo se pripremati i odigrati i u uzvratu, u našem gradu. Vidimo se na Rujevici!

Foto: HNK Rijeka/Vigo Mavrović

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr