Za samo 4000 eura prodali sve trofeje osvajača hrvatskog nogometnog kupa, totalni krah poznatog diva

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Za samo 4000 eura prodali sve trofeje osvajača hrvatskog nogometnog kupa, totalni krah poznatog diva

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Jedna tužna nogometna priča sa zapada Hrvatske, jedna opomena za one koji uživaju u blagostanju. Naime, stečajna upraviteljica Nogometnog kluba Inter Zaprešić podnijela je izvješće u kojem se ističe da su pehari, trofeji i fotografije tog kluba ”na bubnju” prodani za 3000 eura, ali i da su prije otvaranja stečaja otuđena dva automobila.

Pehari, trofeji i fotografije NK Inter Zaprešića, njih ukupno 147 komada, procijenjeni na oko 4000 eura, prodani su na prvoj javnoj dražbi oglašenoj u ožujku i to zasad nepoznatom kupcu. Osim toga, prodana su i dva kontejnera koja su bili korišteni kao sportske svlačionice, dvije kosilice trave, stroj za održavanje terena, a naknadno je prodana i klupska perilica rublja te ledomat i to za samo 80 eura.

No, s druge strane, stečajna upraviteljica Snježana Hopp utvrdila je da je stečajni dužnik neposredno prije otvaranja stečajnog postupka otuđio dva vozila – Opel Astru iz 2008. i Mazdu 6 iz 2016. Prodaja je evidentirana u poslovnim knjigama stečajnog dužnika, a plaćanja su izvršena prijebojem.

Nije im lako

Kupcima vozila stečajna upraviteljica uputila je pozive da fakturirane iznose za vozila uplate u korist računa stečajnog dužnika jer je plaćanjem putem prijeboja došlo do remećenja prava ujednačenog namirenja vjerovnika obzirom da su kupci stečajni vjerovnici.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na poslane pozive stečajna upraviteljica nije zaprimila odgovor niti su na račun stečajnog dužnika uplaćena sredstva po pozivu. Kupcima ovih vozila ponovljeni su pozivi za plaćanje, navodi se u izvješću.

NK Inter Zaprešić bio je hrvatski nogometni klub koji je djelovao od 1929. do 2022. Tijekom povijesti nosio je nazive Sava, Jelačić, Jugokeramika i Inker. Navijači kluba nazvali su se Divlje svinje. Među najveće uspjehe kluba ubrajaju se osvajanje prvog Hrvatskoga nogometnog kupa 1992. i nastup u polufinalu idućega izdanja.

Autor:Dnevno.hr/P.V.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr