Zrinjski ispisao povijest nogometa u BiH: Veliko slavlje, prvi put su u europskoj jeseni

Foto: Antonio Balic/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nogometaški mostarskog Zrinjskog ispisali su povijest BiH nogometa.  Zrinjski je u 3. pretkolu Europa lige bio bolji od islandskog Breidablika i tako minimalno osigurao Konferencijsku ligu.

Momčad hrvatskog trenera Krunoslava Rendulića prošlog tjedna je pred svojim navijačima slavila sa 6:2, a sada je na Islandu doživjela minimalan poraz 1:0 i prošla dalje s ukupnih 6:3. Islanđani su u uzvratu pobijedili autogolom Slobodana Jakovljevića

Bosanskohercegovački prvak, koji je iz Lige prvaka ispao u dvomeču sa Slovanom, prolaskom Breidablika plasirao se u play-off Europa lige. Tamo ih čeka austrijski LASK.

Za povijest

Zrinjski nakon ovog uspjeha u najgorem slučaju očekuje garantirana zarada od 3.6 milijuna eura. Prvak BiH dobiva po 100.000 eura za svako od četiri pretkola u kojima je nastupao.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Za plasman u Konferencijsku ligu mu pripada 2.9 milijuna eura bonusa te oko 270.000 eura na račun koeficijenta (Zrinjski je trenutno 27. od 32 kluba u KL po 10-godišnjem koeficijentu).

Za tjedan dana čeka ih LASK, a dodajmo kako je Rendulić ovim uspjehom nadmašio Sergeja Jakirovića koje je prethodno bio trener “mostarskog ponosa.”

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr