VIDEO Ukrajinci: Iskrcali smo se na Krimu i podigli zastavu!

by | kol 24, 2023 | Vijesti | 0 comments

DESANT NA POLUOTOK

četvrtak, 24.8.2023. u 14:06

Foto: screnshoot

Na Telegramu se tvrdi i da je podignuta ukrajinska zastava na teritoriju Krima, a društvenim mrežama kruže snimke na kojima se vidi ukrajinska zastava

Kijev tvrdi kako su ukrajinske obavještajne snage izvele su desant na Krim uz pomoć mornarice.

– U četvrtak ujutro ukrajinska Obavještajna služba obrane u suradnji s mornaricom izvršila je iskrcavanje na teritoriju privremeno okupiranog Krima. Na Telegramu se tvrdi i da je podignuta ukrajinska zastava na teritoriju Krima, a društvenim mrežama kruže snimke na kojima se vidi ukrajinska zastava.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Kao rezultat neprijatelj je pretrpio gubitke, a uništena je i ruska vojna oprema – stoji u priopćenju ukrajinskih vojnih obavještajaca na Telegramu.

– Svi ciljevi i zadaci su ispunjeni – dodali su naglašavajući da nijedan Ukrajinac nije ozlijeđen. Također tvrde da su podigli ukrajinsku zastavu na teritoriju Krima.

Ovu informaciju za ukrajinske medije Hromadske i Suspilne potvrdio je Andrij Jusov, predstavnik Obavještajne službe obrane Ukrajine.

– U sklopu specijalne operacije izvršen je desant na poluotok. Obavještajna služba obrane Ukrajine u suradnji s mornaricom provela je specijalnu operaciju, ostvarila cilj, a među ljudstvom nije bilo žrtava. Specijalna operacija se nastavlja, ne otkrivamo sve detalje, gubitaka ima u ljudstvu neprijatelja, kao i u snagama i sredstvima. Podaci o broju žrtava se još zbrajaju”, kratko je poručio Jusov.

Video iskrcavanja objavljen je i na društvenim mrežama GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine.

– U noći 24. kolovoza održana je operacija GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine kao podrška mornarici na privremeno okupiranom Krimu. Specijalne jedinice na plovilima iskrcale su se na obalu u području naselja Olenivka i Majak – stoji u poruci objavljenoj na Facebooku.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr