Nevrijeme u zadnja 24 sata odnijelo tri života, niz intervencija na moru: “Poslijepodne smo spašavali čovjeka kod Hvara, bio je iscrpljen”

by | kol 29, 2023 | Vijesti | 0 comments

Nesreće na moru

Nevrijeme u zadnja 24 sata odnijelo tri života, niz intervencija na moru: “Poslijepodne smo spašavali čovjeka kod Hvara, bio je iscrpljen”

Piše DNEVNIK.hr,
29. kolovoza. 2023. @ 19:14

Zbog nevremena na moru zabilježen je niz pomorskih intervencija. Ima li i večeras akcija potraga i spašavanja, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Nevrijeme na moru uzelo je tri života, a zabilježen je i niz pomorskih intervencija. Lučka lapetanija u Splitu, kao i sve obalne kapetanije će dežurati i ovu noć.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić javila se uživo iz Splita gdje je razgovarala s Ivanom Kušetom iz Lučke kapetanije Split.

“Poslijepodne oko 17 sati smo spašavali čovjeka kod Hvara. Radilo se o osobi koja se iscrpila plivanjem i nije bio svjestan koliko je naporno po ovakvom vremenu plivati. Nije mogao nigdje dok ga brod Lučke kapetanije nije spasio iz mora. Zbog ovog vremena brod nije pristajao na Drveniku Malom, trebalo je jednu djevojčicu prebaciti s Drvenika Malog do Vinišća. Imali smo i jednu intervenciju na Visu, u suradnji s Obalnom stražom prebacili smo jednu osobu do Splita”, rekao je Ivan Kušeta.

“Treba se informirati o vremenu, pratiti vremensku prognozu. Jugo je predvidivo za razliku od bure”, dodao je. 

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr