Detalji zatvorskog okršaja: Điđi je Zavadlavu opalio pljusku i na njega nasrnuo. Ovaj se branio…

POKRENUT STEGOVNI POSTUPAK

četvrtak, 07.9.2023. u 10:31

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U incidentu nitko nije teže ozlijeđen, a protiv Majstorovića je uprava zadarskog zatvora pokrenula stegovni postupak…

Početkom tjedna u zadarskom zatvoru došlo je do tučnjave. Šef kriminalne skupine Dean Majstorović napao je Filipa Zavadlava kojem sude za trostruko ubojstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako piše Dalmatinski portal, splitski Županijski sud izviješten je o incidentu koji se prije dva dana dogodio na hodniku zadarskog zatvora. Navode da je Majstorović, poznat kao Điđi, napao Zavadlava. Opalio mu je pljusku, pa potom krenuo na njega. Zavadlav se branio, sukob je potrajao desetak sekundi, nakon čega su ih razdvojili pravosudni policajci.

Majstorović je u istražnom je zatvoru kao član zločinačke organizacije i jedan je od najbližih ljudi Jerku Malvasiji kojeg je Zavadlav tražio kad je bio u ubilačkom pohodu po Splitu.

U incidentu nitko nije teže ozlijeđen, a protiv Majstorovića je uprava zadarskog zatvora pokrenula stegovni postupak. Sudac Dinko Mešin, koji ga je dva puta osudio na 11 godina zatvora, odlučit će o svemu. Nema informacija o potencijalnom premještaju u drugi zatvor. Sud još nije dobio izvještaj o motivu napada u zadarskom zatvoru.

Do sukoba je došlo dok Zavadlav i Majstorović čekali u redu da im pravosudni policajac otvori vrata kantine kako bi kupili potrepštine.

DP piše kako se pretpostavlja da je Majstorović nasrnuo na Zavadlava zbog Jerka Malvasije, člana njegove krimi organizacije osuđenog na šest godina zatvora. Prema optužnici po kojoj se Zavadlavu sudi u ponovljenom postupku upravo je Malvasija bio glavna meta njegovog pohoda.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr