Uskok podigao optužnicu protiv sisačkog načelnika policije: ‘Od kolege tražio da prekrši zakon’

TRAŽIO DA SE VRATI MOBITEL

četvrtak, 07.9.2023. u 09:52

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

Marijana Detelića tereti se da je od službenika tražio da osumnjičeniku vrati mobitel iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen DORH-u u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Marijana Detelića (43) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Optužnicom se Detelića tereti da je, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenost prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je prethodno bio upoznat da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio. Okrivljenik je nešto kasnije ponovno nazvao policijskog službenika i zatražio od njega da, prije ishođenja naloga i provođenja pretrage, iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr