Broj bitcoin novčanika premašio 48 milijuna

by | ruj 9, 2023 | Posao | 0 comments

Na dan 30. kolovoza bitcoin je postigao još jedan značajan podvig. Naime, broj adresa bitcoin novčanika je porastao na više od 48 milijuna što je još jedan rekord i nova prekretnica za najpopularniju kriptovalutu. 

Bitcoin je postigao još jednu prekretnicu na svom stjenovitom putu prema globalnom mainstream usvajanju kao sredstvo decentraliziranog peer-to-peer plaćanja i digitalne trgovine vrijednosti. 

Podaci s blockchain analitičke platforme IntoTheBlock pokazuju da su ukupne adrese koje posjeduju bitcoin dosegle 48 milijuna 30. kolovoza 2023. Ovo povijesno postignuće naglašava sve veće usvajanje i rašireno zanimanje za bitcoin kao decentralizirane digitalne imovine.

Općenito, porast adresa novčanika odražava rastuću korisničku bazu unutar bitcoin blockchaina. Korisnici su stvorili 5,61 milijun novih bitcoin adresa u 2023. godini.

Usporedno, samo 3,62 milijuna bitcoin adresa stvoreno je 2022. godine. S još 4 preostala mjeseca u godini bitcoin je već premašio prošlogodišnju stopu akvizicije korisnika za 55 posto.

Sve veći broj bitcoin novčanika usklađen je sa širim trendom rastuće popularnosti bitcoina i prihvaćanja kriptovaluta kao alternativne klase imovine i medija razmjene.

Bitcoin ekosustav postigao je mnoge značajne pobjede 2023. godine. Posebno se u posljednjih nekoliko mjeseci ističe zamah mnogih zahtjeva za spot bitcoin ETF, koji je privukao pozornost tradicionalnog financijskog svijeta.

Sve veća prisutnost institucionalnih ulagača potiče uključenost i zani

Više o temi

Izvor:Lidermedia.hr