Hrvatska je sjajno izbjegla zamku: Tako to rade najveće momčadi, ovakve Vatrene želimo uvijek

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Autor: Andrija Kačić Karlin

Sve je ispalo baš idealno. I rezultat (5-0) i ambijent. Baš kao i što je započelo idealno. Da, znali smo da Latvija nije reprezentacija možda ni prosječne kvalitete. No, u kvalifikacijama vas znaju zadesiti nezgodni dani, kada vam ništa ne polazi za rukom (nogom), što duže traje utakmica nema pogotka, igrači previše počnu razmišljati ‘što ako’…

I sve ode krivim putem. Ne trijumfira se u utakmici za koju su bodovi već upisani unaprijed. Svi mi skupa, pa i igrači i stručni stožer bodove protiv Latvije smo upisali odavno. Neće nam valjda Latvija raditi probleme, zar ne? Opet, opreza nikad dosta.

Zato je Petkovićev pogodak sa samog starta utakmice, iz sjajno izvedenog slobodnog udarca doslovce determinirao ovaj dvoboj. Odmah je nestala nervoza, iščekivanje, više nije bila potrebna strpljivost. Kao da su se svi odjednom osjetili olakšanje, pa su tako opušteni bili najbolji što mogu biti. U nekim trenucima igra “Vatrenih” bila je vatrometna.

Latvijci teško do lopte

Minutama se Latvijci nisu mogli sastati s loptom, a naš nastup krasila je baš simpatična kombinatorika. A jadni Latvijci su se međusobni sudarali, ne znajući gdje im je glava. U takvim okolnostima gol u mreži gostiju visio je svakih nekoliko minuta.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Pa je za 2-0 zabio Ivanušec, a i prije i poslije je sijevalo sa svih strana. Igralo se na jedna vrata. Publika je baš mogla uživati. Treći gol digao je navijače na noge, karakterističan prodor Perišića po lijevom boku bio je nezaustavljiv, a njegova lopta koja je bježala od kompletne obrane Latvijaca nezaustavljivo je išla prema izvrsno skrivenom Petkoviću. Iako Petković nije imao težak zadatak iz blizine poslat loptu u mrežu, njegovo izvlačenje iza Latvijaca bilo je zanatski (centarforski) maestralno odrađeno.

Hrvatska opasna i u nastavku

Na odmor se otišlo s uvjerljivih 3-0. Onaj koji poznaje neka nepisana nogometna pravila mogao je pretpostaviti da će ritam utakmice u nastavku pasti. Sve je bilo odlučeno, većina naših pazila je da se ne ozlijedi, a kako za tri dana slijedi gostujući ispit u Erevanu protiv Armenije – valjalo je malo štedjeti na snazi i streljivu.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Ali, i takva uspavana Hrvatska lako je stvarala prilike, tako ležerno je pripravila šansu najprije za Kramarića koji je vrataru zabio kroz noge. da bi nešto kasnije sjajnim pogotkom oduševljenje izazvao Pašalić, za uvjerljivih 5-0.

Posao je na koncu odrađen ne samo korektno već i besprijekorno. Baš kako to rade velike reprezentacije. A naša momčad to jest.

Sjajna Hrvatska ‘petardom’ ispratila Latviju: Petković napravio šou, jedna majstorija se najviše pamti

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr