Sjajni Petković nakon pobjede: ‘Možemo se boriti sa svima’, Modrić komentirao planove s Vatrenima

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska je s velikih 5:0 slavila protiv Latvije na Rujevici i tako napravila važan korak prema EURO-u u Njemačkoj koji je na rasporedu slijedeću godine.

Nakon utakmice za Novu TV izjavu je dao igrač utakmice Bruno Petković: “Lakše je kada otvoriš ranim golom, protivniku pobiješ sve ideje. Imali smo odličan pristup od prve minute. vidjela se razlika u kvaliteti. Bila su bitna tri boda. Okrećemo se idućoj utakmici kako bismo ovo ponovili.”

“Imamo skup odličnih igrača i karaktera. Svjesni smo da ne razmišljamo o onome što je bilo. Razmišljamo o onome što slijedi. Stvorili smo respektabilno ime od reprezentacije, možemo se boriti sa svima.”

Armenija slijedeća

Govorio i o svojoj formi u Dinamu i reprezentaciji. “Svakom napadaču znače golovi. Tako i meni, iako nisam tip od statistike. Potrudit ću se dati doprinos i na taj način u narednim utakmicama.”

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Armenija i Turska odigrale su 1:1, a Hrvatsku očekuje ogled s Armencima. “Nastojimo zadržati razmišljanja kako ćemo mi što bolje odigrati. Skautiramo protivnike, ali fokusirani smo na sebe”, zaključio je napadač Hrvatske.

Luka Ivanušec, strijelac drugog gola je rekao: “Hvala na čestitkama. Ušli smo ozbiljno, rani gol je otvorio utakmicu i onda je kvaliteta došla do izražaja. Kada smo ozbiljno, utakmice ovako ispadne”, rekao je Ivanušec, pa govorio o sebi: “Kovačić se ozlijedio, nažalost. Upao sam i dobro odigrao, ali uvijek može bolje. Nadam se da su izbornik i suigrači zadovoljni.”

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nastavio je sa svojim transferom: “Velika je razlika u Feyenoordu i HNL-u. Na meni je nastaviti tako, zadovoljan sam. Definitivno je to stepenica više za mene, kako se igra i trenira. Ali, naravno, i mi imamo velike ciljeve s Feyenoordom u Ligi prvaka. Pokušat ćemo opet osvojiti nizozemsko prvenstvo.”

“Uskoro je derbi s Ajaxom. Ponekad pričamo u šali. Naravno, prijatelji smo, ali ići ćemo maksimalno jedni protiv drugih”, istaknuo je Ivanušec.

Remi Turske i Armenije: “Da, na nama je ući kao što smo ušli danas u utakmicu. Nema laganih utakmica. Ali jaki smo u glavi, vjerujem da ćemo pobijediti.”

Zlatko Dalić bio je oduševljen nakon pobjede: “Bili smo ozbiljni, čestitam dečkima. Dobra naša utakmica, dobra priprema za Armeniju. Zabili smo pet golova, odmorili neke igrače. Slijedi priprema za Armeniju”, rekao je izbornik Dalić, pa nastavio:

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

“Ozbiljnost uvijek mora biti, ne smijemo podcijeniti protivnika. Iako su slabiji na papiru, možeš imati problema ako ih ne shvatiš ozbiljno. Ovo je pokazatelj kako dalje igrati. U ovakvim utakmicama ne možeš puno dobiti, ali možeš puno izgubiti.”

Potom je govorio o Petkoviću: “Dobro igra u Dinamu, u formi je. On, kada je spreman, može puno toga napraviti i boljim protivnicima. Ja to od njega očekujem, u kontinuitetu mora ovako igrati.”

“Ivanušec nije slučajno upao, on je dio momčadi. Kovačić i Majer osjetili su probleme na treningu, nismo htjeli riskirati. Nismo ih koristili kako bismo ih imali iza Armeniju. Obojica imaju napornu sezonu, moramo ih sačuvati. Odmorili smo i Gvardiola jer ima puno utakmica. Možemo računati na Ivanušeca.”

Zadnji je komentirao kapetan Modrić: “Ušli smo jako dobro u utakmicu, tako smo se dogovorili. Ovakve su nam se utakmice znale zakomplicirati, ali sada se to nije dogodilo. Otvorilo se golom Petkovića, mogli smo zabiti i više, ali ovo je dobar rezultat”, rekao je kapetan Modrić, pa komentirao Armeniju.

“Definitivno poziv na oprez. Armenija je već pokazala da je nezgodna, rezultat u Turskoj to pokazuje. Imaju sedam bodova, morat ćemo stoga biti pravi. Vjerujem da ćemo se vratiti s tri boda.”

“Drago mi je što sam u užem izboru za Zlatnu loptu, a drago mi je i zbog Gvardiola, zaslužio je. Također, sretan sam zbog Livakovića, koji je u konkurenciji za najboljeg golmana. Super je za hrvatski nogomet da imamo igrače u uskom izboru za nagrade. Treba ostaviti u istome ritmu.”

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nisam imao dvojbe o ostanku. Nisam htio da se puno o tome priča i remeti mir reprezentacije. Nadao sam se da ćemo osvojiti Ligu nacija. Tada bi mi odluka bila lakša. Neovisno o tome, odlučio sam i ranije da ću ostati. Dobro se osjećam, izbornik me želi. Zašto ne bih bio u reprezentaciji dok je tako?”

Na pitanje hoće li voditi Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2024., odgovorio je: “Da, takav je plan. Ali u ovim je godinama teško planirati daleko u budućnost. Treba ići dan po dan, slušati tijelo i onda ćemo vidjeti hoće li se što promijeniti. Nadam se da neće i da ću i dalje imati ovakvu želju i volju.”

Hrvatska je sjajno izbjegla zamku: Tako to rade najveće momčadi, ovakve Vatrene želimo uvijek

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr