Petko’s on fire: Petković je u zadnja tri nastupa za Vatrene izravno sudjelovao u pet golova

Svi smo se već nebrojeno puta uvjerili da je Bruno Petković, kad hoće i može, pravi doktor nogometne igre, a večeras je to osjetila i Latvija.

Hrvatska je ugostila inferiornog suparnika na rasprodanoj Rujevici, a već je nakon prvih 13 minuta vodila 2-0. Za oba gola u određenoj je mjeri bio zaslužan upravo Dinamov napadač — prvi je pogodak zabio i to na sjajan način, drugi namjestio, a onda je potkraj poluvremena uvalio i treći za hrvatskih 3-0.

Igrala se treća minuta kada je Hrvatska zaradila slobodni udarac na više od 20 metara od suparničkog gola, a Petković je na sebe preuzeo odgovornost izvođenja prekida. Namjestio se, dobro odmjerio situaciju, zaletio i zapucao, a lopta je odsjela u mreži gostujućeg vratara Nilsa Purinsa koji nije uspio zahvatiti loptu kako spada.

Petkoviću je to bio deveti gol za Vatrene i ukupno treći u posljednjih šest nastupa. Ovaj mini-niz počeo je u mitskoj utakmici s Brazilom na Svjetskom prvenstvu, onda nije zabijao protiv Argentine i Maroka da bi u polufinalu Lige nacija zabio krasan pogodak Nizozemskoj i pritom upisao asistenciju. Protiv Španjolaca u finalu opet je bio tih, ali večeras se ponovno aktivirao.

3′ | 🇭🇷 1:0 🇱🇻

WHAT. A. STRIKE. Bruno Petković opens the scoring with a fantastic free-kick! 🤯#CROLVA | #EURO2024 | #PokažiSrce | #Family | #Vatreni❤️‍🔥 pic.twitter.com/2bseVEZTK4

— HNS (@HNS_CFF) September 8, 2023

Tako dobar niz Petko je u vatrenom dresu imao samo u kvalifikacijama za Euro 2020 kada je potpuno dominirao, a u 13. minuti ponovno je bio upleten u pogodak. Perišić je tada prodao bicikl čuvaru na lijevoj strani i onda sjajno centrirao u peterac, a Petković je ondje dobio skok i poslao loptu na drugu stranu. Ona je došla do Luke Ivanušeca koji je poentirao i zabio svoj prvi gol za Vatrene još od 2017. godine i utakmice protiv Kine na tamošnjem China Cupu gdje je nastupala HNL selekcija pod Antom Čačićem. Nije tu Petko bio gotov pa je u 44. minuti još jednom poentirao i došao do svojeg 10. gola za Vatrene na ubačaj Ivana Perišića.

Dva gola i asistencija — ako mu ostane pripisana — u prvom poluvremenu. Dakle, zasad možemo reći da je Petković u zadnja tri nastupa za Vatrene izravno sudjelovao u pet pogodaka, pa samo neka tako i nastavi…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr