Gasperini, gledaš li? Mario Pašalić večeras je nastavio dobru formu u hrvatskom dresu

Hrvatska je večeras natrpala Latviju (5-0) i potpuno opravdala status favorita na prepunoj Rujevici. Najglasniji pljesak definitivno je zaslužio Bruno Petković koji je već u prvom poluvremenu završio priču u Rijeci — Vatreni su na poluvrijeme otišli s tri gola prednosti, a u nastavku su zabili još dva preko Andreja Kramarića i Marija Pašalića.

Krama je pogotkom u 68. minuti došao do 25. gola u hrvatskom dresu čime se odvojio od Luke Modrića i sada je usamljen na petom mjestu najboljih reprezentativnih strijelaca u povijesti; Eduardo da Silva bježi mu za četiri gola, a navikli smo na dobru formu Hoffenheimova napadača.

Mario Pašalić još je jedan od onih koji redovito isporuče za reprezentaciju — bivši Hajdukov ofenzivac u ranom dijelu nove sezone ne dobiva puno prilika u Atalanti. Gian Piero Gasperini dao mu je tek 45 minuta u dosadašnja tri kola Serie A; zaigrao je u prvom kolu protiv Sassuola da bi protiv Frosinonea i Monze ostao na klupi.

78′ | 🇭🇷 5:0 🇱🇻

It’s five – Mario Pašalić leaves the visiting goalkeeper with no chance! ⚽️#CROLVA | #EURO2024 | #PokažiSrce | #Family | #Vatreni❤️‍🔥 pic.twitter.com/O33P7GrKf9

— HNS (@HNS_CFF) September 8, 2023

Kada pogledamo njegovu produkciju u reprezentaciji, mogla bi poslužiti kao argument za malo više prilika kod Gasperinija; Pašalić je lijepim udarcem postavio petardu u 78. minuti i tako zaključio pobjedu Vatrenih, a bio mu je to deveti gol za reprezentaciju u 55. nastupu. Međutim, njegove recentne predstave za Hrvatsku svakako plijene pozornost — u posljednja četiri nastupa izravno je sudjelovao u četiri gola. Dva je namjestio Turskoj u ožujku pa je zabio Nizozemskoj u polufinalu Lige nacija. Protiv Španjolske nije imao učinka, ali onda se opet upisao u strijelce večeras.

Neki ga i osporavaju, ali Pašalić uvijek ostaje dobar džoker za Zlatka Dalića

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr