Još dobrih vijesti za ‘vatrene’: Armenija uzela bod u Turskoj

AUTSAJDER POKAZAO ZUBE

petak, 08.9.2023. u 22:43

Foto: MURAD SEZER

Hrvatska pobjedom u Armeniji u ponedjeljak može zasjesti na čelo kvalifikacijske skupine s utakmicom manje od Turaka i praktički izbaciti Armence iz konkurencije za prvo mjesto

Malo bi se tko mogao kladiti da će Armenija nakon prvih rujanskih utakmica kvalifikacija za Euro biti vodeća u skupini D u kojoj su i Hrvatska, Turska i Wales, a malo je nedostajalo da tako i bude.

Potvrda da rezultati Armenaca nisu samo puka sreća stigla je i u Eshišehiru gdje je Turska izvukla bod golom tek Bertuga Yildirima u 88. minuti.

Foto: MURAD SEZER

Vodeći gol za Armeniju zabio je Artak Dašjan u 49. minuti. Tako je reprezentacija podno Kavkaza ostala u igri za Euro sa sedam bodova u četiri utakmice, dok je Turska i dalje vodeća s 10, ali s čak dvije utakmice više od Hrvatske, dok Armenija ima utakmicu više.

Foto: MURAD SEZER

Takav rasplet povoljan je za “vatrene” jer bi pobjedom na gostovanju kod Armenije u ponedjeljak zasjeli na čelo grupe s istim brojem bodova kao Turska, ali boljom gol-razlikom i utakmicom manje. Turska će iduću utakmicu igrati 12. listopada kod Hrvatske na Opus Areni.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr