Izbornik oprezan: Govorio sam da će nam Armenija biti najteže gostovanje. Cilj je 15, 16 bodova

RAZBILI SMO LATVIJU

petak, 08.9.2023. u 23:31

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Bili smo ozbiljni, čestitam dečkima. Dobra priprema za Armeniju. Uspjeli smo dati pet golova, odmoriti neke igrače i pripremiti se za Armeniju, kaže Dalić

Nakon tri mjeseca i srebra u Ligi nacija, ‘vatreni’ su se vratili kvalifikacijama za Euro i rutinski odradili prvu od dvije utakmice u rujanskom ciklusu. Hrvatska je na Rujevici razbila Latviju 5-0 i došla do nova tri boda u ‘misiji Njemačka’.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Bili smo ozbiljni, čestitam dečkima. Dobra priprema za Armeniju. Uspjeli smo dati pet golova, odmoriti neke igrače i pripremiti se za Armeniju. Nikad se ne smije podcijeniti protivnika, imat ćeš veliki problema. Mi to nismo. U ovakvim utakmicama ne možeš puno dobiti, a možeš puno izgubiti.

Bruno Petković zabio je dva gola, u zadnje je vrijeme u odličnoj formi. Danas je započeo utakmicu na Rujevici.

– Dobro igra u klubu, u dobroj je formi i to je pokazao danas. Ja uvijek govorim da, on kad je u formi, može nam biti od velike koristi. I protiv puno većih reprezentacija.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prvi gol u službenim utakmicama za Hrvatsku danas je zabio Luka Ivanušec koji je nedavno postao novi igrač Feyenoorda

– Nije slučajno dio momčadi. Brz je i agresivan, to nam treba. Možemo ubuduće ozbiljno računati na njega.

Kovačić zbog manje ozljede nije igrao protiv Latvije.

– Imao je manjih problema jučer na treningu, zato ga nismo koristili. Odmorili smo i Gvardiola, oni imaju utakmicu svaka dva-tri dana, mora se paziti.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U ponedjeljak igramo protiv Armenije koja je danas remizirala na gostovanju u Turskoj.

– Očito su jako nezgodni, dobili su Wales u Cardiffu 4-2, danas su vodili do zadnje minute u Turskoj. Ja sam stalno govorio da će to biti najteže gostovanje. Treba biti oprezan, pokazali su da su neugodni u prethodne dvije utakmice. Imamo sedam bodova, cilj je 15, 16 bodova i plasirat se na Euro.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr