Modrić: Odluku sam donio i prije Lige nacija. Plan je igrati u Njemačkoj, ali treba ići polako

KAPETAN UOČI 38. ROĐENDANA

petak, 08.9.2023. u 23:33

Foto: Nova Tv

Armenija je borbena i nezgodna momčad, morat ćemo biti pravi. Drago mi je zbog nominacija za Joška i Livija, a ja nisam htio obznaniti odluku o ostanku da ne remetim mir reprezentaciji

Luka Modrić nastupio je za Hrvatsku 167. put u pobjedi nad Latvijom 5-0 na Rujevici, odigrao sat vremena i odmorio noge za ono što slijedi, gostovanje kod Armenije u ponedjeljak u nastavku kvalifikacija za Euro. Oko 8000 navijača pritom mu je skandiralo i čestitalo 38. rođendan koji je u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Stvarno smo ušli jako dobro od početka i tako smo se dogovorili. Ove utakmice znaju se zakomplicirati pa ne uđeš kako treba, ali danas to nije bio slučaj. Otvorilo se super prekrasnim golom Petkovića iz slobodnjaka i nastavili smo u tom ritmu. Mogli smo zabiti još, ali 5-0 je sasvim dovoljno i možemo se pripremiti za iduću utakmicu – rekao je Modrić za Novu TV.

Armenija je pokazala da je tvrd orah, nakon pobjede nad Walesom uzela je dva boda Turskoj remijem u Eshišehiru (1-1) i sad čeka Hrvatsku.

– Igrali smo s Armenijom prijateljsku prije Eura i pokazali su da su borbena momčad, rezultat u Turskoj pokazuje da su borbena i nezgodna momčad, ima sedam bodova. Morat ćemo biti pravi i vjerujem da ćemo se vratiti s tri boda – kaže Modrić.

On je, uz Joška Gvardiola i Dominika Livakovića, među nominiranima u ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu France Footballa.

– Drago mi je da sam u nekom užem izboru, drago mi je za Joška, to je igrama, transferom i svime zaslužio. Drago mi je i zbog Livija koji je imao fenomenalnu sezonu. Super je za hrvatski nogomet što ima igrača u užem izboru – rekao je Modrić.

‘Nisam htio remetiti mir u reprezentaciji’

On je nakon poraza od Španjolske na penale u finalu Lige nacija rekao kako nije vrijeme za razgovor o budućnosti i nije javno priopćio ostaje li u reprezentaciji, no odluku je tad već bio donio.

– Nisam imao dvojbe. Nisam htio da se oko toga dosta priča i remeti mir reprezentaciji, ali znao sam da želim nastaviti. Nadao sam se da ćemo osvojiti Ligu nacija, to bi mi olakšalo odluku. Bez obzira na to, i prije toga sam odlučio da želim nastaviti. Kao što sam 100 puta rekao, dobro se osjećam, izbornik želi da sam tu i dok je tako, zašto ne bih bio tu? Vidjet ćemo dokad ću biti – rekao je Modrić i zaključio:

– Euro u Njemačkoj? To je plan, ali u ovim godinama teško je planirati daleko, treba ići dan po dan, utakmicu po utakmicu, slušati tijelo i koliko mogu doprinijeti reprezentaciji. Vidjet ćemo ako se nešto promijeni, ja se nadam da neće, da ću imati i dalje želju i volju, da će zdravlje biti tu…

Zanimljivo, osim izjava za televiziju, nitko od igrača osim Josipa Juranovića, koji je kratko rezimirao utakmicu i rekao da mu se žuri, nije se ni pojavio u mix zoni. Rujevicu su napustili na stražnji izlaz, a izbornik Zlatko Dalić na sve je slijegao ramenima.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr