Velika nada osvojila US Open, odmah čestitali i Biden i Obama: ‘Osjećam u ovom trenutku i mali šok’

Foto: GuliverImage/AP Photo/Charles Krupa

Autor: Ivor Krapac

US Open dobio je novu pobjednicu, a na radost Amerikanaca, s trofejem slavi njihova velika nada, 19-godišnja Coco Gauff, koja je najveći turnirski nastup u dosadašnjem tijeku karijere okrunila s 2:6, 6:3, 6:2 u finalu protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Za Gauff je turnir završio sjajno, dok je Sabalenka ostala prekratka u potrazi za svojim drugim naslovom na Grand Slam turnirima, nakon pobjede na Australian Openu na početku godine. Bjeloruskinji za utjehu, u New Yorku je ipak ostvarila jedan svoj cilj.

Sabalenka s US Opena odlazi kao prva tenisačica svijeta prvi put u karijeri, dok u novom najboljem plasmanu na WTA ljestvici uživa i Gauff. Mlada Amerikanka je pobjedom u New Yorku osigurala skok na treće mjesto na svijetu.

Najavila se još s 15

Amerikanci slave svoju novu pobjednicu na Grand Slam turnirima, a godinama prije nego je otišla do kraja, Gauff su slavili i još jako mladu.

Bila je vodeća svjetska juniorka i potom se rano najavila u konkurenciji ‘velikih cura’. Prije više od četiri godine, 2019. na travi Wimbledona, mlada Amerikanka pokazala je svoj potencijal prolaskom kvalifikacija, a ulaskom u glavni ždrijeb na londonskom Grand Slam turniru tada je ispisala povijest.

Tog ljeta postala je najmlađa tenisačica s probojem iz kvalifikacija do glavnog ždrijeba Wimbledona u moderno doba tenisa, u Open Eri započetoj 1968. godine. Imala je u tom trenutku 15 godina i 122 dana, a nešto više od četiri godine kasnije, osigurala je i puno veće slavlje – s pobjedničkim trofejem na njujorškom Grand Slam turniru.

She’s the teenage queen of Queens.

Coco Gauff captured her first Grand Slam title on Saturday.

— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Teniske karijere su ponekad nepredvidljive, ali s obzirom na ono što Gauff može na terenu, velikih pobjedničkih trenutaka bi za nju trebalo biti još. Rano je krenula s pobjedama u profesionalnom tenisu, sada se već skupilo i iskustva…

Ubrzo nakon pobjede došlo je i puno čestitara, među njima su bili američki predsjednik Joe Biden i nekadašnji predsjednik Barack Obama, a u svojoj prvoj reakciji, Gauff je otkrila koliko je oduševljena.

“Osjećam u ovom trenutku i mali šok”, opisala je mlada Amerikanka nakon što je otišla korak dalje nego u svojem ranijem najboljem nastupu na jednom Grand Slam turniru, lani na zemlji Roland Garrosa, kada je bila finalistica. Tada je izgubila od Poljakinje Ige Swiatek.

“Taj poraz me pogodio, ali shvatila sam da Bog vodi kroz uspone i padove. Zbog toga je ovaj trenutak slađi nego sam mogla i zamisliti”, dodala je Gauff.

(VIDEO) Skandal na US Openu: Prekinut meč polufinala, policija i redari na tribinama

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr