Stan u Zagrebu izazvao raspravu: Neki ne bi ni prstom kročili, drugima je simpa

Ilustracija, Foto: Pexels/Anastasia Shuraeva

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Na popularnom oglasniku Njuškalo mogu se pronaći razne ponude za najam stanova, no neke se ističu više od drugih, a takva je i ‘mini garsonijera’ koja se iznajmljuje u Zagrebu za 160 eura mjesečno plus režije koje iznose oko 80 eura, a sam stan ima ravno osam kvadrata.

Fotografije s oglasom podijeljene su na Redditu, a rasprava je otišla u nekoliko smjerova. Naime, iako je većinu šokirala ovakva ponuda, neki su zaključili da ne bi imali problema živjeti u tako skučenom prostoru, no cijenu su svi istaknuli kao pretjeranu.

“U Remetincu su ćelije veće i jeftinije”

“Svašta sam vidio, ali ovakvu stvar još nisam”, “U Remetincu ćelije su veće od ovoga i jeftinije”, “Meni je ovo fora, ja bi unajmio takav minimalizam da idem na more”, “Kakav je ovo bunker?”, “To nije garsonijera, to je obična soba”, “Žešća depresija”¸”Prozor je veći od sobe”, neki su od komentara na objavu.

Dakle, wtf?!

byu/Chance_Amphibian_246 inhrvatska

Inače, standardna preporuka za minimalnu kvadraturu životnog prostora po osobi može varirati, ali se često kreće između 15 i 25 kvadratnih metara po osobi, ovisno o lokalnim standardima i zakonima te različitim uvjetima.

Kada je u pitanju samo zdravlje čovjeka, minimalna poželjna kvadratura životnog prostora može varirati ovisno o brojnim faktorima, uključujući individualne potrebe, stil života, navike i preferencije.

Najvažnije je da se prostor prilagodi potrebama i preferencijama osobe i da joj omogući osjećaj dobrobiti. Minimalna kvadratura koja će osigurati zdrav život može varirati od osobe do osobe, a fleksibilnost u uređenju i organizaciji prostora također može igrati ključnu ulogu u postizanju udobnosti i funkcionalnosti.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr