Ida Prester kuma na beogradskom Prajdu: ‘Ne razumem se toliko u politiku, ali razumem probleme gej osoba’

Foto: CROPIX

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Proteklog vikenda glavni grad Srbije bio je obilježen zastavama u duginim bojama i raznim transparentima. U nedjelju 10. rujna tamo se održao beogradski Pride, kojemu je prisustvovala i hrvatska glazbenica Ida Prester.

Upravo ona dobila je čast biti kuma ovogodišnjem, 15. izdanju Pridea, čime se pohvalila na društvenim mrežama.

“Ja stvarno vjerujem u to”

“Najveći i najljepši Bg pride ikada! Cijela rijeka ljudi po središtu grada, predivno je ovo bilo. Eto. može se. Bravo, Beograde, bravo svi vi iz cijele regije i iz svijeta koji ste hodali i plesali s nama,” napisala je Ida putem Instagrama.

“Ljubi vas Kuma i neka ovaj dan bude početak jednog nježnijeg, tolerantnijeg i šarenijeg razdoblja u kojem ćemo čuvati i podržavati jedni druge. Ja stvarno vjerujem u to. A sljedeće godine nadam se da predajem titulu prvom Kumu prajda. Vrijeme je i za to,” zaključila je glazbenica.

Govor joj je obilježio jedan detalj

U obraćanju srpskim medijima prisjetila se kako je na prvom Prideu bila još 2002. godine. Tada je nastupala sa svojim bendom Lollobrigida, a u međuvremenu je i vodila program jedne godine.

‘SI VIDIO POSTER URBANA? ZNAČI…’ Ida Prester o zastrašujućem trendu: ‘Kad vidim te klinke, koje su u totalnoj fiksaciji, to je nemoguće!’

“Na prvom prideu sam bila 2002. u Zagrebu, 2007. godine sam već i nastupala na prideu sa svojim bendom, već sam vodila jedan pride u Beogradu, nastupala sam prošle godine na Europrideu u Beogradu i stvarno, što bi se reklo, pride mi je u srcu”, kazala je.

Pri tome mnogima nije moglo promaknuti kako je glazbenici u govoru nekoliko puta ‘pobjegla’ ekavica, što i ne čudi jer je Ida u braku s Beograđaninom Ivanom Peševskim, a od 2013. do 2020. sedam je godina živjela u Beogradu.

“Ne razumem se toliko u politiku, ali razumem probleme gej osoba. Moja najbolja priajteljcia je gaj”, rekla je.

Idini prijatelji, očekivano, u komentarima su je obasuli pohvalama. “Ida pokazala kolika je carica”, “Kumo, bila si sjajna”, “Trebamo više ovakvih poput Ide”, “Hvala na ljubavi”, poručili su joj fanovi. Nakon povorke nastupila je u parku Manjež gdje je izvela neke od svojih pjesama.

Autor:Dnevno.hr/F. P.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr